Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 148 km

Italiaanse man betaalt met vals geld

Toegevoegd: 03-01-2015, 10.48 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 21-jarige Italiaanse man is vannacht in Middelburg aangehouden omdat hij had geprobeerd met vals geld te betalen. Een tweede verdachte is kort daarna op het politiebureau aangehouden.

De Italiaan werd rond 00.40 uur opgepakt in de Lange Delft. Dat gebeurde nadat hij bij een horecagelegenheid aan de Vlasmarkt had betaald met vals geld. De andere arrestant, een 44-jarige man uit Terneuzen, kwam naar het politiebureau om op de verdachte te wachten. Dat bleek niet zo'n slimme zet. Agenten herkenden namelijk de jas die hij droeg van een eerdere melding op 18 december in Axel. Daarbij was ook met vals geld betaald.

De Terneuzenaar bleek 530 euro op zak te hebben. Mogelijk zat daar ook vals geld bij maar er moet volgens de politie nog onderzoek gedaan worden naar de echtheid van het geld. Het legitimatiebewijs dat de Italiaan op zak had is mogelijk ook vals. Het tweetal is ingesloten. Ook de auto van de 44-jarige verdachte is doorzocht. Hierin werd niets bijzonders aangetroffen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (4-1-2015 om 11:08)
Hier blijkt wel weer uit dat je zelf naar de politie toe moet lopen, wil je opgepakt worden.
Cord (3-1-2015 om 15:59)
Politie goede actie. Vooral de relatie leggen met de jas uit Axel. Dat is vakwerk. Volgens mij is er meer te verdienen met deze Italianen. Wat zou de straf zijn/worden?
marina (3-1-2015 om 11:36)
ze zijn heel alert op valse briefjes maar dat betekent dat je soms niet kunt betalen met je briefje van 50, en dan bij een andere winkel wel gewoon. Die apparaten om te checken werken blijkbaar ook niet allemaal perfect. Ik had pas dat 3 briefjes niet werden geaccepteerd, en die kwamen rechtstreeks van de bank uit betalingsautomaat en waren nieuw zo te zien
Cookie-instellingen beheren