Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 49 km

Oorzaak brand Hoek moeilijk te achterhalen

Toegevoegd: 07-01-2015, 10.07 uur
Door: Rolf de Feijter

HOEK - In de afgebrande kerk in Hoek is maandag door forensische opsporingsrechercheurs, de verzekeraar en de brandweer onderzoek gedaan. De oorzaak van de brand blijkt moeilijk te achterhalen.

Tijdens het onderzoek is onder andere ook gebruik gemaakt van een speurhond die speciaal is opgeleid om restanten van vluchtige stoffen te herkennen. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen gevonden dat de brand is veroorzaakt door vuurwerk. Dit betekent echter niet dat het als oorzaak uit te sluiten is.

Een buurtonderzoek heeft nog geen extra tips opgeleverd. Het onderzoek zal nog enige tijd in beslag nemen.

Zie ook:
- Dak kerktoren ingestort door brand  (01-01-2015)
- Grote brand in kerk Hoek (01-01-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Diederik (7-1-2015 om 21:51)
Daar kan ik nou zo slecht tegen: mensen die gelijk als een kip zonder kop de onderzoekers van de brand in een kwaad daglicht gaan stellen! Stop hier toch eens mee! Laat ze eens rustig hun werk doen! En is het niet logisch dat je na amper een week nog geen zekerheid kunt hebben als je een as en zwart geblakerde resten moet onderzoeken? Als bijvoorbeeld kortsluiting de oorzaak is, kan dat niet zomaar meer achterhaald worden, want zulke sporen zijn meestal nagenoeg allemaak uitgewist. Nogmaals: laat de onderzoekers rustig hun werk doen en ga niet gelijk beweren dat we het niet mogen weten. Want waarom eigenlijk zouden ze het geheim (moeten) houden? En wat schieten ze daar mee op? Kunt u, Kees en/of Sjaak, mij daar eens een antwoord op geven?
Sjaak (7-1-2015 om 16:39)
De oorzaak van de brand blijkt moeilijk te achterhalen.dus wij mogen het niet weten. anders zou er staan: De oorzaak van de brand blijkt niet te achterhalen te zijn ik vind het heel erg voor de bewoners van Hoek de Sky -Line is definitief veranderd Sjaak
Kees (7-1-2015 om 11:15)
Moeilijk te achterhalen of mogen we het niet weten?
Cookie-instellingen beheren