Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Harde wind zorgt voor overlast

Toegevoegd: 10-01-2015, 09.59 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Bij de brandweer zijn sinds vrijdagavond meerdere meldingen binnengekomen van overlast als gevolg van de harde wind.

De meldingen kwamen onder meer uit Koudekerke, Arnemuiden, Kapelle en Sluis. Ook vandaag kan de harde wind nog voor overlast gaan zorgen. Het KNMI geeft voor vandaag en ook morgen code geel af vanwege zware windstoten. Rijkswaterstaat raadt automobilisten af om met een caravan of aanhanger de weg op te gaan. Het fietsvoetveer is sinds zaterdagmorgen uit de vaart vanwege de harde wind. Er worden bussen ingezet om passagiers via de Westerscheldetunnel te vervoeren.

Zaterdagmiddag zijn tijdens de passage van een actieve buienlijn, die van noordwest naar zuidoost over het land trekt windstoten mogelijk tussen de 100 en 120 kilometer per uur. Voor zondag worden windstoten afgeven tussen de 80 en 90 kilometer per uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissingse (10-1-2015 om 21:08)
ach het was een lekker windje, zijn wel wat gewent hoor
HollandFail (10-1-2015 om 13:51)
Kijk, dat snap ik nu niet, voorheen voor een beetje wind oranje en rood terwijl er nauwelijks wind stond, en dan waait het nu keihard met windvlagen tot 120 km/u en dan wordt er een bericht gestuurd dat het code geel is en dat je beter je caravan thuis kan laten. Stop toch met die weerscodes want dit is gewoon een mislukking en misleidend dus gevaarlijk dus moet het stoppen.
Cookie-instellingen beheren