Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vlissinger betaalt met vals geld

Toegevoegd: 11-01-2015, 12.55 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - In Vlissingen heeft de politie afgelopen nacht een man aangehouden omdat hij met vals geld had betaald.

Het incident deed zich voor in een café aan de Nieuwendijk. De 29-jarige Vlissinger is aangehouden en ingesloten in politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fred (12-1-2015 om 17:25)
ja, jan , en de echte criminelen lopen door een vorm fout gewoon weer rond makkelijke prooi, je zult als brave burger maar een vals briefje ergens ontvangen hebben.
Idzerda (12-1-2015 om 17:03)
Klopt, als je nietsvermoedend met ogenschijnlijk vals geld betaald (wat later wel echt was) word je opgesloten
Pecunia non olet (12-1-2015 om 13:54)
Geld als ruilmiddel is een vertrouwenskwestie. Het publiek vertrouwt er op dat de waarde van het geld in goud en deviezen aanwezig is in de betreffende bank en het papier is gedekt, we spreken dan van fiduciair (fiducie = vertrouwen) geld. De huidige centrale banken behoeven nog maar een klein deel van het totaal uitgegeven geld in een goud en deviezenvoorraad aan te houden, waardoor wij (het publiek) dus nog meer vertrouwen moeten hebben dat we het geld dat we krijgen ook maar weer kunnen uitgeven. Dit is een heel belangrijke voorwaarde voor een solide economie. Beste Jan en Dirk, vals geld is dus iets wat direct de kop ingedrukt moet worden, het is echt geen kinderachtige misdaad. Vals geld ontwricht de economie en samenleving.
Sjef (12-1-2015 om 13:22)
Goed doordachte reacties weer hier. Fraude lijkt me een zeer kwalijke zaak, ondernemers kunnen hier behoorlijk benadeeld worden, want met een vals biljet kun je niets. En daarnaast valse briefjes van €50 of €100 komen niet nietsvermoedend in jouw bezit, je krijgt ze in ieder geval niet van de bank of als wisselgeld. Dus dan weet je heel goed waar je mee bezig bent, een valse €20 zal ik niet zeggen, maar daarvoor hoef je ook niet naar Torentijd.
marleen (12-1-2015 om 11:04)
je moet wat he tegenwoordig deze regering pakt ons alles af wat er maar is dus ja ik begrijp het wel
sha (12-1-2015 om 10:18)
Houdt in dat als ik het zelf heb ontvangen winkel bar etc en van niets weet torentijd inga!!!