Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 28 km

OM eist ISD na mishandelingen

Toegevoegd: 20-01-2015, 20.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 29-jarige H. G. uit Zierikzee is dinsdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg de ISD-maatregel geëist. Die maatregel is een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers.

G. stond voor de rechter vanwege het mishandelen van een plaatsgenoot en twee agenten, verzet bij zijn aanhouding, huisvredebreuk en vernieling. De huisvredebreuk gebeurde in de vroege nacht van 26 oktober 2013 toen hij de woning van zijn vriendin in wilde, terwijl die (nog) niet thuis was.

Hij klom door het raam en daarbij vernielde hij per ongeluk luxaflex. Eind mei vorig jaar had hij - in de woorden van de officier van justitie - 'behoorlijk wat achter de kiezen' en eindigde een stoeipartij met een vriend in een vechtpartij.

G. ging naar huis, kroop in bed en werd daar niet veel later door de politie uitgehaald en in een busje gezet richting politiebureau. De hele actie ging gepaard met enig geweld, waarbij - toen G. de bus moest verlaten - een agent een trap in diens lies kreeg en zijn collega een trap tegen zijn neus. 

G. heeft een strafblad van vijftien pagina's en kamp(te) met een alcoholprobleem. Volgens zijn advocaat was de politie niet bevoegd geweest om de woning van G. te betreden en vroeg dan ook vrijspraak voor het verzet bij zijn aanhouding. Verder memoreerde hij dat zijn cliënt zijn alcoholgebruik aardig onder controle had en verzocht hij de rechtbank G. een voorwaardelijke ISD-maatregel op te leggen.

Uitspraak 3 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Steve (21-1-2015 om 20:38)
Omdat we in Nederland leven
wim (21-1-2015 om 06:59)
Hoe is het mogelijk gezien zijn strafbladen al wat niet toegestaan is in onze samenleving dat uitvoert en gewoon steeds onmenselijk omgaat zo ook met politie, vrijspraak voor het verzet bij zijn aanhouding door zijn advocaat vragen.
Cookie-instellingen beheren