Vermoedelijk weer drugsvondst op zee

Toegevoegd: 20-01-2015, 22.28 uur - Update: 21-01-2015, 15.16 uur

Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - In de monding van de Westerschelde is dinsdagmiddag mogelijk wederom een flinke drugsvondst gedaan. De douane heeft enkele pakketten uit zee gevist.

Volgens Ed Kraszewski, politiewoordvoerder van de Landelijke Eenheid, ging het in totaal om acht pakketten. Het vermoeden bestaat dat het gaat om pakketten met drugs, maar of dat zo is wordt volgens Kraszewski nog onderzocht.

De lading is aan boord genomen van Douane-vaartuig Jan van Gent en vervolgens in Vlissingen aan wal gebracht. De pakketten zijn vervolgens in een busje overgebracht naar een opslagruimte bij het kantoor van de Douane aan de Duitslandweg in Ritthem.

Tijdens het overladen van de pakketten werden het douaneterrein op Vlissingen-Oost en de directe omgeving bewaakt door douaniers in kogelwerende vesten. Ook was de politie paraat. Het busje en de lading werden met behulp van zeilen aan het zicht onttrokken.

Drugsvondsten
De laatste tijd is op en rond de Westerschelde vaker drugs gevonden. Begin december werd in zee cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van enkele miljoenen euro's. Aan een zelfgemaakte boei was volgens de politie een pakket van 1.200 tot 1.300 kilo coke bevestigd.

Begin deze maand werd tijdens een controle op een schip in de Vlissingse haven nog 280 kilo cocaïne gevonden. Op 4 januari werd voor de drugsvondst in december een 22-jarige man uit Montenegro aangehouden als verdachte. Hij was bemanningslid van het vrachtschip dat de drugs vervoerde.

Douane
De douane is onderdeel van de Belastingdienst en heeft verschillende taken en bevoegdheden op het gebied van veiligheid, gezondheid, economie en milieu. De douane houdt bijvoorbeeld toezicht op de invoer, de uitvoer en het vervoer van goederen.

Het werkterrein van Douane Roosendaal omvat de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en een deel van Zuid-Holland. Douane Roosendaal voert onder meer controles uit op productiebedrijven en op de opslag in binnenlandse distributiepunten. Verder houdt Douane Roosendaal toezicht op de kleinere lucht- en zeehavens in het gebied.

Zie ook:
- Aanhouding in cocaïnezaak Westerschelde (15-01-2015)
- Bijna 300 kilo cocaïne aangetroffen (07-01-2015)
- Miljoenen aan cocaïne uit Westerschelde gevist (09-12-2014)


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (21-1-2015 om 06:41)
eindelijk nu de juiste manier gevonden wat drugs betreft op de Westerschelde dit is niet van nu maar dit is al jaren aan aan de gang op de Westerschelde