Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
80 files van totaal 332 km

TBS zedenzaak Westkapelle verlengd

Toegevoegd: 22-01-2015, 16.08 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de maatregel van terbeschikkingstelling met dwangverpleging van de 63-jarige J. W. uit Westkapelle verlengd met twee jaar. W. werd  in 2012 door de rechtbank veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor ontucht met jongens in Westkapelle.

De verlenging is overeenkomstig het advies van de kliniek en de vordering van de officier van justitie. De tbs-kliniek en een deskundige hebben aangegeven dat als de tbs-maatregel nu stopt en elke vorm van controle en professionele hulp nu wegvalt, de kans aanzienlijk is dat de man terugvalt in zijn probleemgedrag.

De rechtbank stelt vast dat het recidiverisico hoog is en W. lijdt aan een ziekelijke stoornis. De rechtbank is dan ook van oordeel dat de veiligheid van anderen, dan wel de algemene veiligheid van personen of goederen, eist dat de tbs met verpleging wordt verlengd met twee jaar.


Zie ook:
Dossier Zedenzaak Westkapelle


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
stok achter de deur (22-4-2015 om 08:43)
denk wanneer er 1 speciale gevangenis is vergelijkbaar met standfort experiment er bezint wordt eer er wordt begonnen...
dolktolk (22-4-2015 om 08:33)
zeg maar niets iedereen denkt toch dat je liegt en leugenaars vind niemand aardig zelfs zij die van je houden geloven je niet en denken dat je liegt tegen ze en als iemand je gelooft en weet dat je niet liegt dan is diegene te bang iets te zeggen ben benieuwd hoe hij dat zelf ervaart en jammer genoeg zou zijn ervaring pas compleet zijn wanneer hij dit uit het oog van een kind beleeft en het de eerste 40 jaar van je leven beinvloed op negatieve wijze die is opgedrongen/ontstaan ipv 40 jaar je opgedrongen voelen de positieve omdraai en invloed te bewijzen. Danken voor alles dat leeft maar ondertussen liever vele levens vernietigen dan die ene van jezelf! Fijne oude dag wanneer de afhankelijkheid is omgedraaid
wim (23-1-2015 om 08:34)
Laat hem maar zijn rest jaren nog te leven zitten waar hij nu zit dit is geen man die vertrouwd is in onse samenleving
Michelle (23-1-2015 om 07:51)
Heeft De Heer hem toch niet op het goede pad gekregen!
E Muller (22-1-2015 om 23:08)
helemaal mee eens Meneer Quist het dorpje wist het maar zweeg ,de vpro heeft hierover nog een documentaire gemaakt ,te gek voor woorden dat mensen tegenover de autoriteiten zwijgen ! deze man levenslang opsluiten afgaande wat meneer verteld ""god heeft mij genezen ""
rien quist (22-1-2015 om 17:22)
als ik de berichten over westkappelse zedenzaak zo hoor,dan blijkt toch niet echt dat deze heer tot inkeeer is gekomen. bij de vorige discussie hierover waren de zgn christenen in zijn omgeving toch slecht geinformeerd,nooit meer vrij laten deze gek!
Cookie-instellingen beheren