Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 93 km

OM eist celstraf voor brandstichting

Toegevoegd: 23-01-2015, 16.10 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft vrijdag tegen de 28-jarige Vlissinger J. A. 18 maanden celstraf geëist. A. wordt ervan verdacht op 19 juli vorig jaar in Vlissingen brand te hebben gesticht in het pand waar hij een kamer had gehuurd en medebewoners te hebben bedreigd.

Een week eerder zou hij samen met een 'goede kennis' een fiets hebben gestolen. Volgens A. was hij onterecht uit zijn kamer gezet en uit kwaadheid had hij 'mogelijk' geroepen dat hij de boel in brand zou steken en iedereen kapot zou maken'. Nadat A. was vertrokken bleek er een klein brandje in het pand te zijn, dat gelukkig met een emmer water kon worden geblust.

A., die de brand ten stelligste ontkent, kon nog dezelfde dag worden aangehouden. De rechtbank wijst over twee weken vonnis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren