Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Pakketten in zee bevatten 300 kilo coke

Toegevoegd: 26-01-2015, 09.51 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De acht pakketten die vorige week dinsdag in de monding van de Westerschelde werden aangetroffen bleken 300 kilo cocaïne te bevatten. Dat meldt de politie.

De lading is aan boord genomen van Douane-vaartuig Jan van Gent en vervolgens in Vlissingen aan wal gebracht. De pakketten zijn in een busje overgebracht naar een opslagruimte bij het kantoor van de Douane aan de Duitslandweg in Ritthem.

Tijdens het overladen van de pakketten cocaïne werden het douaneterrein op Vlissingen-Oost en de directe omgeving bewaakt door douaniers in kogelwerende vesten. Het busje en de lading werden met behulp van zeilen aan het zicht onttrokken. De cocaïne vertegenwoordigt een straatwaarde van ongeveer 15 miljoen euro.

Zie ook:
- Vermoedelijk weer drugsvondst op zee (20-01-2015)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuwsvlaming (26-1-2015 om 16:10)
strandjutten gaat weer wat opbrengen in deze moeilijke tijd !
Ik (26-1-2015 om 12:37)
@jan : met een straatwaarde van meer dan 15 miljoen is er weinig tijd om valletjes te gaan zetten. Er wordt voor minder gemoord. Ook op douaniers. We hebben het hier niet over een winkeldiefstalletje oid. Het is lokaliseren, meenemen en wegwezen. De daders zullen nu niet lachen. Deze zullen balen en weten nu dat het niet vanzelf gaat op de Westerschelde. Maar ja, de beste stuurlui staan zoals gewoonlijk weer aan wal, En lekker veilig van achter je toetsenbord..
Michelle (26-1-2015 om 11:38)
Nou, daar kan je nog eens een keer van uitdelen!!
jan (26-1-2015 om 11:25)
En de daders lachen dus nu in hun vuistje, want ze zijn de dans ontsnapt, met dank aan de douane !! Even wachten en goed uitkijken, dat zou wellicht tot een poging van vinden van de daders hebben geleid !