Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Eis taakstraf wegens ontucht met kleindochter

Toegevoegd: 26-01-2015, 15.30 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 68-jarige A. van der P. uit St. Annaland is maandag in Middelburg een taakstraf van 160 uur geëist. Van der P., die heeft erkend wordt ervan verdacht tussen 2006 en 2009 zijn toen elfjarige kleindochter onzedelijk te hebben betast. Dat zou zijn gebeurd toen hij met haar op de achterbank van een auto zat.

De zaak tegen Van der P. kwam aan het rollen toen haar vader in een schrift van haar las dat haar opa zich aan haar had vergrepen. In eerste instantie geloofde hij haar niet en moest zij opa excuses aanbieden. Later ging hij toch achter zijn dochter staan en kwam de zaak in de openbaarheid. De kerkenraad adviseerde Van der P. nadat hij schuldbelijdenis had gedaan - om zich bij de politie te melden.

Tijdens de behandeling van de zaak bleek dat hij in het verleden zijn dochter ontuchtig had betast. Overigens werd hem dat niet tenlastegelegd, omdat de zaak was verjaard. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thoolse (28-1-2015 om 18:29)
Even een reactie op alle be- en veroordelaars: Deze man heeft na schuldbelijdenis van de kerkenraad het advies of de opdracht gekregen om zich bij justitie te melden. (de rol van de kerk!) En hij heeft dat ook gedaan. Daaruit blijkt wel dat hij zijn straf niet wilde ontlopen. Er was namelijk geen aangifte tegen hem gedaan. Wat hij misdaan heeft is absoluut niet goed te praten, maar wellicht heeft de officier van justitie dit laten meewegen in de eis. Ik denk dat hij zijn kleindochter, zijn familie en zichzelf heeft opgezadeld met een levenslange straf. Maar denk niet: dit zal mij nooit overkomen.
Anoniem (28-1-2015 om 13:29)
En weer iemand met een taakstraf. Als moeder van een slachtoffer kan ik alleen maar mijn ongeloof uiten. Als moeder van een slachtoffer gaat dit door merg en been Als moeder van een slachtoffer kan ik het moeilijk verkroppen dat mijn dochter levenslang heeft en die vieze pedofielen er in Nederland allemaal met een taakstraf vanaf komen en daarna heel erg in bescherming worden genomen zodat ze hun zorgeloze leventje weer verder kunnen oppakken. En dan vinden ze het vreemd dat ouders van slachtoffers het heft in eigen handen nemen!
MikeM01 (28-1-2015 om 13:18)
Rien Quist, Geloof is absoluut geen straf maar geeft hoop voor de toekomst! Het is alleen erg jammer dat: A. v. d. P. met zijn gedrag en manier van verdediging alle echte gelovigen, die als ze werkelijk geloven dit net zo goed als u en ik zullen veroordelen, in een kwaad daglicht stelt. B. er inderdaad veel met de beroemde mantel der liefde wordt bedekt met als gevolg dat opnieuw die groep echte gelovigen het moet ontgelden C. U blijkbaar niet in staat bent om het onderscheid te zien. In het stuk staat het volgende: De kerkenraad adviseerde Van der P. nadat hij schuldbelijdenis had gedaan om zich bij de politie te melden. Dit is de juiste weg: toegeven dat je fout bent geweest en daar je straf voor krijgen. Ja een taakstraf is te licht
rien quist (27-1-2015 om 20:56)
blijkt nou weer eens niet wat voor straf een geloof is,alles stil houden en met de mantel der liefde proberen te bedekken en schuldbeleidenis aan m,n hoela. Walgelijk dat dit in nederland met een taakstraf word afgedaan.
Zeeuwse (27-1-2015 om 18:51)
@een gelovige...u veroordeelt mensen die oordelen? Ik vraag me serieus af of u wel goed bij uw hoofd bent! Die vent moeten ze levenslang opsluiten, je hoort van een kind af te blijven, altijd! En dat die man een taakstraf krijgt....ik schaam me kapot dat dit in Nederland mogelijk is. Ze moesten hem opsluiten en de sleutel weggooien en die straf is nog te mild!
Hans Wullems (27-1-2015 om 16:45)
Nu moet het echt niet gekker worden in Nederland, voor een paar wietplantjes te kweken moet je een jaar de bak in, en als je, nota bene, met je eigen kleindochter vieze spelletjes gaat spelen, en na een boete doening voor de kerk een taakstraf krijgt van 160 uur, slaan we tocht echt de plank mis in Nederland. Groeten uit Saoedi Arabië, waar zulke dingen niet met een taakstraf aflopen.
Cookie-instellingen beheren