Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 78 km

Celstraffen in zaak Dauwendaelegroep

Toegevoegd: 26-01-2015, 15.33 uur - Update: 26-01-2015, 17.15 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag de 'Dauwendaelegroep' celstraffen opgelegd variërend van twee jaar tot 60 dagen waarvan 31 voorwaardelijk.

De hoogste straf, twee jaar cel plus 144 dagen van een eerder vonnis, kreeg de 19-jarige M. de J. uit Middelburg opgelegd. Twee Minderjarige Middelburgers werden veroordeeld tot tien en zes maanden jeugddetentie. De vonnissen waren conform, de eisen. Vijf van de zes werden schuldig bevonden aan het deelnemen aan een criminele organisatie.

In de Middelburgse wijk Dauwendale werden eind 2013 bijzonder veel woninginbraken gepleegd. Er volgde een uitgebreid onderzoek, er werden telefoons afgetapt en begin januari 2014 werd De J. na een poging om in te breken opgepakt. De rest volgde al snel.

Tijdens de behandeling van de inbraken zeiden de meerderjarigen niet veel. Of ze zwegen, of ze wisten het niet, ze zeiden elkaar nauwelijks te kennen en verder bezwoeren ze weinig tot niets crimineels gedaan. Overigens hadden ze wel wat overeenkomsten: geen werk, geen inkomen en een strafblad. Zo werd De J. in juni 2013 veroordeeld omdat hij (toen nog minderjarig) had geprobeerd een benzinestation in Middelburg te beroven. Hij kreeg daarvoor onder meer een forse voorwaardelijke celstraf en was een maand later weer 'bezig' met een vernieling.

De Vlissinger (20) die vandaag zeven maanden cel kreeg werd in 2010 veroordeeld tot 45 maanden cel voor een overval. De hoofdverdachte, de 20-jarige Middelburger G. S. zal zich later moeten verantwoorden.

Zie ook:
- Celstraffen in zaak Dauwendaelegroep (12-01-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene (27-1-2015 om 13:02)
Hij heeft geprobeerd een benzinestation te beroven........wat volgt....een voorwaardelijke celstraf!? Een ander is ook al veroordeeld voor een overval. En dat loopt op die leeftijd alweer allemaal vrij rond? Het wordt ze ook wel heel erg makkelijk gemaakt met deze flutstraffen. Als je overvallen en inbraken hebt gepleegd en je loopt alweer buiten dan loont misdaad dus.
ADJE (26-1-2015 om 17:32)
Bij mij was toen ook ingebroken. Deze celstraffen zijn lachwekkend.
Middelburger (26-1-2015 om 17:08)
Deze gasten zijn helaas voor hun omgeving het uitschot van de samenleving, kosten geld en geven alleen maar overlast. Gelet op hun opstelling in deze zaak moeten we er voor de toekomst niets van te verwachten.....
Cookie-instellingen beheren