Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil ruim 1,5 ton van echtpaar Clinge

Toegevoegd: 29-01-2015, 16.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Crisis of geen crisis, een echtpaar uit Clinge (hij 48 en zij eveneens 48) zullen vooralsnog diep in de buidel moeten tasten. Het Openbaar Ministerie in Middelburg wil 155.348 euro en 96 eurocent zien; geld dat het echtpaar zou hebben verdiend met hun aandeel in de omvangrijke drugszaak 'Volkel'.

In die zaak ging  om de handel in hasj  werden vrijwel alle zeventien verdachten tot lagere straffen veroordeeld dan het OM had geëist. Oorspronkelijk had het OM 188.228 euro in gedachten en ook nog willen schikken. Dat laatste lukte niet en dus verscheen het echtpaar donderdag voor de rechtbank.

De man werd gezien als de spil tussen een aantal hennepkwekers in het Belgische Waasland en tal van klanten in Ne­derland en het buitenland. De Belgische politie tipte in 2007 de Zeeuwse politie en die deed twee jaar later pas onderzoek. Zijn telefoon werd afgetapt en er volgden observaties. Ondanks het ge­bruik van versluierend taalgebruik en vele GSM's werd al snel duide­lijk er veel werd gehandeld in een Hulster café All Bindy's. Na een inval en arresta­ties werd het café gesloten.

De Clingenaar kreeg medio juli 2011 conform de eis dertig maanden cel waarvan tien voorwaardelijk opgelegd. Zijn echtgenote kwam er in  plaats van de gevorderde twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk met 28 dagen cel vanaf.

Wanneer de rechtbank uitspraak doet is nog niet bekend, want eerst moeten er nog wat getuigen worden gehoord die duidelijkheid moeten verschaffen over een huis in Spanje en een erfenis..


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TRUUS (30-1-2015 om 08:51)
is gewoon een lachertje omdat ze dat toch niet betalen en ze komen daar nog gewoon mee weg ook
dorpsbewoner (30-1-2015 om 07:57)
@wim, het duurde zo lang om bewijs sluitend te kunnen krijgen en handlangers in beeld. De ' teller' is zoals je ziet wel gelijk gaan lopen
dorpsbewoner (30-1-2015 om 07:57)
@wim, het duurde zo lang om bewijs sluitend te kunnen krijgen en handlangers in beeld. De ' teller' is zoals je ziet wel gelijk gaan lopen
k. (29-1-2015 om 20:20)
wanneer het om een geweldsdelict/zedendelict whatever gaat, zijn de straffen bizar laag, taakstraf of hooguit een half jaartje cel.. staan hogere straffen op het oplichten vd belasting dan op het van een mensenleven..
wim (29-1-2015 om 18:07)
Een leuk bedrag om te innen wat Middelburg betreft maar als dit in 2007 gebeurd na een tip van onze buren in België waarom duurt het zolang voor dat zeeland ingrijpt om het aftemaken.
Cookie-instellingen beheren