Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert duizenden voertuigen

Toegevoegd: 30-01-2015, 14.56 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Tijdens een grote verkeerscontrole in Terneuzen zijn gisteren 16 bekeuringen uitgedeeld. De Belastingdienst legde beslag op 15 voertuigen en werd voor duizenden euro's aan openstaande boetes geïnd. In totaal werden 4.511 voertuigen gecontroleerd.

De politie en de Belastingdienst controleerde weggebruikers tussen 10.00 en 16.30 uur in de omgeving van de Binnenvaartweg. Tijdens de actie werd niet alleen gelet op verkeersovertredingen maar er werd ook gecontroleerd op openstaande boetes, gevangenisstraffen en nog te betalen belastingschulden.

Tijdens de controle werd ook gebruik gemaakt van 
zogenaamde scanauto's (ANPR). Deze auto's hebben apparatuur aan boord om kentekens automatisch te vergelijken met computerbestanden met daarin onder andere gestolen auto's, openstaande boetes, belastingschulden en gezochte personen.

De politie heeft 16 bekeuringen uitgedeeld, waarvan acht voor het niet dragen van de gordel, één voor te donkere ruiten, vier voor niet handsfree bellen, één voor onvoldoende zicht door lading en één voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Daarnaast zijn er twee voertuigen aan de kant gezet vanwege openstaande boetes: één persoon had nog drie openstaande boetes voor in totaal 1.260 euro. De man betaalde twee boetes en voor de derde boete werd een regeling getroffen. Een ander bleek nog zes boetes niet te hebben betaald. Hij betaalde het openstaande bedrag van 3.942 euro ter plekke.

De man bleek ook nog een flinke belastingschuld te hebben. Er werd beslag gelegd op zijn auto en deze werd direct weggetakeld. De Belastingdienst legde in totaal beslag op 15 voertuigen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
DHR (31-1-2015 om 03:17)
Gestolen auto's, openstaande boetes, belastingschulden en gezochte personen kan de ANPR zo uit de computers/servers halen, maar kijken of iemand in het bezit is van een geldig rijbewijs kost schijnbaar weer te veel moeite. Of zou het misschien kunnen zijn dat dit geen geld oplevert voor de staatskas?
kees (31-1-2015 om 00:54)
Beste lezers, ....en , Onder het motto "........, Hoeveel kost deze buiten "gewone" actie? Beter gezegd: Kosten/baten? Mijn idee: "Rechters" op vacantie sturen en de Politie gewoon laten doen, waarvoor ze betaald worden. Ergo: Justitie is ondergeschikt door de "rechterlijke macht". Da's heel gevaarlijk.
bert (30-1-2015 om 22:53)
al die idioten die hier op tegen zijn,zouden ze beter ook eens controleren, je moet gewoon aan je verplichtingen voldoen,dan kost het de belasting betaler niet zoveel om dit te controleren
Peter (30-1-2015 om 20:35)
De meeste mensen waar het autootje van afgepakt wordt zijn middenstanders De winkeltjes lopen niet best wegens de crisis en dalende verkopen en een boete van de belastingdienst wegens te laat betalen van loon of omzetbelasting heb je zo aan je broek of beter gezegd in je brievenbus want een belastingdeurwaarder komt niet meer aan huis/winkel. Een paar dagen te laat betalen en je hebt er al 1. Dat gaat automatisch. Particulieren in loondienst die pakken ze niet of ze moeten het wel heel bont hebben gemaakt met de wegenbelasting.
John (30-1-2015 om 19:32)
Prima werk geleverd. But snapt denk ik niet dat wanneer je een stelsel in de lucht wil houden er een balans moet zijn van inkomen en uitgaven. En uiteraard weet u en ik niet wat de verhalen achter de schulden zijn. Maar bewandel dan een andere weg om dit onder de aandacht te brengen. Uit ervaring weet men dat deze schulden/achterstanden ontstaan door er niets mee te doen. (nalatigheid) Dan komen de problemen. Vaak is dan al vele malen contact geweest. Dus niet zeuren/huilen als men dan werkelijk de gevolgen moet dragen,
-Erik- (30-1-2015 om 19:16)
Ah, de staatskas moet weer gespekt worden. Als er iemand voor duizenden Euro's opgelicht wordt, dan heeft dat geen prioriteit, en dan gaat het om heel wat meer geld. Maar daar heeft de Staat geen baat bij, dus onbelangrijk. @Marleen: je zou leestekens kunnen gebruiken? Dat leest wat prettiger :)
Cookie-instellingen beheren