Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie controleert duizenden voertuigen

Toegevoegd: 30-01-2015, 14.56 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Tijdens een grote verkeerscontrole in Terneuzen zijn gisteren 16 bekeuringen uitgedeeld. De Belastingdienst legde beslag op 15 voertuigen en werd voor duizenden euro's aan openstaande boetes geïnd. In totaal werden 4.511 voertuigen gecontroleerd.

De politie en de Belastingdienst controleerde weggebruikers tussen 10.00 en 16.30 uur in de omgeving van de Binnenvaartweg. Tijdens de actie werd niet alleen gelet op verkeersovertredingen maar er werd ook gecontroleerd op openstaande boetes, gevangenisstraffen en nog te betalen belastingschulden.

Tijdens de controle werd ook gebruik gemaakt van 
zogenaamde scanauto's (ANPR). Deze auto's hebben apparatuur aan boord om kentekens automatisch te vergelijken met computerbestanden met daarin onder andere gestolen auto's, openstaande boetes, belastingschulden en gezochte personen.

De politie heeft 16 bekeuringen uitgedeeld, waarvan acht voor het niet dragen van de gordel, één voor te donkere ruiten, vier voor niet handsfree bellen, één voor onvoldoende zicht door lading en één voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Daarnaast zijn er twee voertuigen aan de kant gezet vanwege openstaande boetes: één persoon had nog drie openstaande boetes voor in totaal 1.260 euro. De man betaalde twee boetes en voor de derde boete werd een regeling getroffen. Een ander bleek nog zes boetes niet te hebben betaald. Hij betaalde het openstaande bedrag van 3.942 euro ter plekke.

De man bleek ook nog een flinke belastingschuld te hebben. Er werd beslag gelegd op zijn auto en deze werd direct weggetakeld. De Belastingdienst legde in totaal beslag op 15 voertuigen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzense (1-2-2015 om 18:10)
Klep dichthouden heeft een But het over, dat maken we zelf wel uit en niet jij. Gezien je reactie zou ik bijna denken dat je het ook niet zo nauw neemt in het leven. En ach die Marleen die snapt ook werkelijk niets van het hele leven met haar infantiele reactie weer. En arme mensen uitkleden?, ik kan ook maar net een piepklein oud autootje betalen maar ik ben geenszins van plan om de boel te gaan lopen belazeren want je trekt altijd aan het kortste eind.
Cerebrus (1-2-2015 om 01:34)
@Zeeuw als je met dit soort acties (kentekenlezen) denkt zware wapens op te kunnen sporen, dan wil ik je adviseren eens een psychiater op te zoeken.
Edwin (31-1-2015 om 08:36)
Aan enkele reacties te oordelen begrijpen ze niet dat zelfs in het wilde westen regels en wetten bestonden.
Zeeuw (31-1-2015 om 08:28)
Prima actie ! Mogen ze elke week doen, en gezien de afgelopen tijd met de in omloop zijnde zware wapens, gewoon doorgaan met dit werk.
Ik (31-1-2015 om 03:50)
Sorry, maar de beoordeling dat je altijd maar netjes je boetes en belasting moet gaat helaas hier in Nederland niet altijd. En contact wil niet zeggen dat de boetes alleen maar hoger worden als je ze niet kan betalen. Veel boetes zoals belasting ligt niet bij iedereen in eigen hand, dus soms even nadenken wat voor leed dat nog meer doet bij mensen die hun eigen middel tot nog iets verliezen, En ja als je zo 4.000 euro kan betalen dan klopt er iets niet. Scheer niet iedereen over 1 kam.
monika (31-1-2015 om 03:18)
als je als nl regering zorgt voor grote bezuinigingen , werkeloosheid en heel hoge vaste lasten die elk jaar weer stijgen onze lonen die bevroren worden. Dan kan je toch op je vingers narekenen dan je bij het volk armoede aan het zaaien bent want zij hebben geen geld voor de hoge openstaande aanslagen . De politie kunnen zicht beter op onze veiligheid bewapenen dan samen met de nl belastingdienst legaal auto's bij arme burgers te gaan jatten .