Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeehonden doodgereden Brouwersdam

Toegevoegd: 01-02-2015, 09.40 uur
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Op de Brouwersdam (N57) zijn vannacht twee zeehonden doodgereden. Dat meldt de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) Zuid-West.

De EHBZ kreeg rond 02.15 uur de melding binnen dat er ter plekke een verkeersongeval had plaatsgevonden waarbij volwassen zeehonden betrokken waren. Ter plekke bleken twee dieren reeds te zijn overleden. Een derde zeehond werd levend gespot in het naastgelegen Grevelingenmeer.

De kadavers zijn door de wegbeheerder opgeruimd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lezer (2-2-2015 om 20:45)
Super zielig zeg ! erg triest dit.
Bram (1-2-2015 om 17:11)
Rick als door ingrijpen van de mens door meer natuur te creƫren wat niet in balans is en er weinig tot geen natuurlijke vijanden zijn van de zeehonden (en vele andere soorten o.a. vossen wolven etc.) krijg je dit soort taferelen dat de dieren geen natuurlijke angst meer hebben. en worden we straks overspoelt met allerlei wild gedierte. Ik zeg niet ach het zijn maar een paar beesten maar zoals nu de natuur beheert wordt keur ik af. straks hobbelen er allerlei beesten rond waar we door de jaren heen altijd de hand aan geprobeerd te houden hebben
Renata (1-2-2015 om 16:32)
@Rick: wat een super reaktie van jou, getuigt van inzicht en gezond verstand. Die 'natuurlijke selektie' reakties zijn zo tenenkrommend, ggrrrr.
Rick (1-2-2015 om 14:37)
Bram, Als dieren sneuvelen door verkeersongevallen, kun je moeilijk spreken van natuurlijke selectie! Dan heeft de zwakke mens nl. een wapen gebruikt! Zo bezien kun je elk verkeersongeval beschouwen als zijnde natuurlijke selectie, waarbij het zwakste of meest onoplettende menselijk individu omkomt.... Pas als de mens zich ongewapend met blote handen in de (echte natuur) begeeft, spreek je van gelijke en eerlijke kansen. Dan komt het op moed en kracht aan. En niet met een moordwapen zoals een geweer en/of een auto. Dan kan de grootste zwakkeling nog overleven. Die twee eigenschappen zijn bij de meesten ver te zoeken!
rik (1-2-2015 om 14:33)
@Kees Dus omdat er in jouw ogen meer dan genoeg zeehonden zijn, mogen we blij zijn dat het geen mensen zijn geweest?! Naar mijn weten zijn er altijd nog meer mensen dan zeehonden! Dus bij de eerstvolgende melding dat er mensen zijn aangereden zou ik jou reactie kunnen veranderen in: "gelukkig waren het maar een paar mensen. Als het zeehonden waren geweest was het dramatischer. Mensen zijn er toch genoeg!"?? Lekker logisch ook zeg... Denk eens na voor je wat roept, die beesten hebben ook gewoon gevoel enzo hoor.
Gitta (1-2-2015 om 14:11)
Hallo mensen... het was 02.15 dus midden in de nacht. Als je daar rijdt verwacht je toch niet ineens overstekende zeehonden? Overdag zou je ze misschien op tijd hebben ontdekt, maar met een snelheid van minimaal 80 km lijkt het mij haast onmogelijk om die beesten op tijd te zien. Ik neem aan dat ze geen reflecterend jasje aan hadden. Zonde van die mooie beesten dat wel.
Cookie-instellingen beheren