Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 175 km

Eis taakstraf voor veroorzaker ongeval

Toegevoegd: 05-02-2015, 19.19 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 57-jarige P. L. uit Middelburg is donderdag voor de rechtbank een taakstraf van honderd uur geëist. Medio januari 2013 veroorzaakte L. een verkeersongeval.

Op de bewuste dag stond L. met zijn vrachtwagen voor het verkeerslicht op de Kanaalweg bij de Schroebrug in Middelburg en wilde rechtsaf slaan. Toen hij langzaam rijdend de bocht nam, zag hij het fietsende meisje dat op dat moment de weg de Schroeweg overstak over het hoofd. Het meisje kwam ten val en kwam met haar been onder de wielen van de vrachtwagencombinatie terecht. 

Het meisje liep daardoor zwaar been- en enkelletsel op en moest met spoed naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam worden gebracht om een beenamputatie te voorkomen. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
100% onschuldig (6-2-2015 om 18:34)
de chauffeur heeft absoluut geen schuld aan dit ongeval. meisje had moeten wachten neem aan dat haar ook geleerd is : zie jij mij ? zie ik jou!
Cynthia (6-2-2015 om 16:24)
Ben er zelf ook bijna een keer overhoop gereden, samen met 2 fietsers. We wilden gaan rijden toen er nog een auto langskwam. Later gezien dat de fietsers al groen krijgen terwijl de auto's ook nog nét groen hebben. Ik heb dit ook aangekaart bij de Gemeente, maar denk niet dat er ooit wat meegedaan is. Jammer! Voor mij een oversteek waar ik liever 4x nog links en rechts kijk dan maar 2x. Levensgevaarlijk stuk!!
Ad (6-2-2015 om 11:42)
Voor iedereen: vrachtwagen reed door GROEN, meisje reed door GROEN
lia (6-2-2015 om 10:14)
en als het meisje de vrachtauto wel heeft gezien, hebben de ouders voor ze haar het verkeer in stuurde geen wijze les gegeven? nu krijgt de beroepschauffeur de schuld, terwijl fietser vaak gevaarlijke risico,s nemen en in hoeken verdwijnen dat de chauffeur ze niet ziet of kwijt is, er hangen soms net voor stickers ziet u mij, dan ik zie jou.nee sorry kan daar niet bij.
Mario (6-2-2015 om 08:48)
Michael, het is daar schering en inslag dat fietsers door rood rijden, vooral vanaf de brug naar de Schroeweg, dus dat is zeker een mogelijkheid. Maar volgens de wet ben je als bestuurder eigenlijk altijd aansprakelijk. Voor zover ik weet kom je er alleen onderuit als er sprake is van opzet, maar omdat aan te tonen moet je volgens mij gedachten kunnen lezen.
Kees (6-2-2015 om 07:40)
Bij een eerder gelijksoortig ongeval op de stationsbrug is de chauffeur vrijgesproken, omdat hij onmogelijk de fietsster had kunnen zien. Dat zal hier ook de vraag zijn.
Cookie-instellingen beheren