Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Schip gekapseisd, twee vermisten

Toegevoegd: 06-02-2015, 00.50 uur - Update: 06-02-2015, 14.42 uur
Foto 1 van 16

Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel3 (7-2-2015 om 15:19)
@jan een beunschip dat water pakt?? Een beunschip wordt vol met water/zand geladen.
TON (6-2-2015 om 23:34)
@ Zeeuw Beste Zeeuw, Ik heb jaren bij een reder gewerkt (zeevaart) bij een jachtwerf en 15 jaar bij rijkswaterstaat. De rotzooi waarmee personeel bij rijkswaterstaat moet werken is schandalig. Niet functionerende ICT troep, radar, intercom, camera's enz. enz. Personeels tekorten zijn al zo'n dertig jaar aan de orde van de dag bij RWS. Rijkswaterstaat gebruikt een enorme propaganda machine om het publiek voor te liegen. MOBZ (functioneert nu na extra investering van tientallen miljoenen euro's nog steeds niet. Personeel dat de onveiligheid heeft aangekaart is ontslagen.) Ex minister Donner, Rutte, Schulz en Opstelten doen niets. (Overigens is het goed mogelijk dat het schip is omgeslagen door verkeerde belading! Maar dat terzijde)
Jan (6-2-2015 om 17:30)
@ Ton: De veiligheidsregio heeft geen verstand van scheepvaart. De oorzaak zal gezocht moeten worden in het niet juist beladen van het schip. Ik vermoed dat het schip scheef is geladen en water heeft gepakt en zo is omgeslagen. We zullen het nog wel vernemen in de media wat de oorzaak is geweest. Sterkte voor de nabestaanden.
Tja (6-2-2015 om 11:30)
Veel sterkte voor de nabestaanden en uiteraard voor de twee opvarenden die gered zijn. TON: je slaat de plank mis. Dit ongeval is tijdens het laden gebeurd. Dit heeft geen moer met de veiligheid op de Westerschelde te maken. Wat wel de oorzaak is zal achterhaald moeten worden. Je hebt wel gelijk als je stelt dat de overheid de veiligheid verkeerd beheerst. Maar dat is en ander verhaal!
Zeeuw (6-2-2015 om 11:00)
Als je Ton moet geloven is het allemaal de schuld van de veiligheidsregio....alsof je zaken zoals deze kunt verzwijgen.....echt weer een gevalletje van vingertje wijzen en niet weten waar je over praat. Omdat jij het misschien niet weet wilt niet zeggen dat het dan verzwegen wordt...veel sterkte voor alle betrokkenen!
Zeeuws Boerinnetje (6-2-2015 om 07:44)
Dit ligt niet altijd aan het weer Bob! Er zijn zoveel andere oorzaken waardoor zoiets kan gebeuren,.....helaas! Het is wel verschrikkelijk dat er in korte tijd weer zoiets gebeurd op zee!
Cookie-instellingen beheren