Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Luchtbeelden gekapseisd schip

Toegevoegd: 06-02-2015, 11.43 uur
Door: Manfred Berrevoets

HOOFDPLAAT - Er wordt nog één opvarende vermist van het gekapseisde beunschip Rick op de Westerschelde. Een andere vermiste opvarende werd vrijdagmorgen levend gevonden. De man zat uren opgesloten in het gekapseisde schip.

De man is rond 08.00 uur door een duiker uit het schip gehaald. Het slachtoffer was flink onderkoeld, maar aanspreekbaar. De man is door de reddingsboot van Breskens aan wal gebracht, waar een ambulance klaar stond.

De derde opvarende van het schip werd al eerder gered. Hij stond aan dek van het schip toen rond middernacht het incident gebeurde ter hoogte van Hoofdplaat. Het schip werd geladen door een zandzuiger, toen het plotseling kapseisde.

Volgens de Kustwacht is een reddingshelikopter aan het zoeken naar de derde vermiste op de Westerschelde. Het schip is voor negentig procent doorzocht. Mogelijk is het slachtoffer niet meer in het schip aanwezig.

Het schip ligt inmiddels ondersteboven op een zandplaat. Het kraanschip Cormorant wordt door bergingsbedrijf Multraship ingezet voor de berging van het schip. Het is de bedoeling om vandaag het schip nog te gaan lichten. Ook is er een schip ter plaatse om eventuele vrijkomende olie op te ruimen.

Zie ook:
-
Tweede opvarende schip aan wal gebracht (06-02-2015)
- Schip gekapseisd, twee vermisten (06-02-2015)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren