Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 58 km

Lekkage gevaarlijke stof bij bedrijf Yerseke

Toegevoegd: 07-02-2015, 21.39 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - In Yerseke is vanmiddag een lekkage van een gevaarlijke stof ontstaan bij een bedrijf aan de Industrieweg.

Bij het bedrijf bleek sprake te zijn van een lekkage van een vloeibare stikstof. De lekkage is volgens de Veiligheidsregio Zeeland vermoedelijk ontstaan toen bij het laden/lossen van een stikstoftank de afsluithendel niet goed gesloten was.

De brandweer heeft de hendel goed afgesloten en kon hierna weer terug naar de kazerne. Er raakte niemand gewond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (9-2-2015 om 10:29)
Zoals het een beetje mode word, we kloppen de zaak op, zaaien paniek en onrust. Wanneer er een auto in de sloot beland, droge sloot, of gewoon volledig boven water.......zonder zware schade.....ambulance, natuurlijk, maar hele scenario aan brandweer, en niet te vergeten de lifeliners....het melkkoetje van de verzekeringen want die vliegen niet voor de katse k.t, lekker doorberekenen. De melders van een incident kunnen ook betere infomverstrekken lojkt mij, maar paniek en actie
Henk (8-2-2015 om 15:51)
Nou nou, 'gevaarlijke stof' .... Het enige is dat je niet in aanraking met deze - zeer koude - vloeibare stikstof (ongeveer - 196 graden Celcius) moet komen of dat je niet in een afgesloten ruimte moet verblijven waar de concentratie (verdampte) stikstof te hoog is. Gerealiseerd moet worden dat onze ingeademde lucht voor ongeveer 78 % uit stikstofgas bestaat en de rest uit zuurstof. Het valt dus nogal mee met die 'giftigheid' . gecorrigeerd.
Stojan Curcic (7-2-2015 om 23:48)
Beetje misleidend stukje. Stikstof is gevaarlijk in een besloten ruimte, maar niet voor de omgeving. Het zit tenslotte al voor 79% in onze atmosfeer. Veel mensen zullen denken dat er een giftige stof is vrijgekomen. Beetje meer informatie had wel gemogen.
Chemie (7-2-2015 om 23:38)
Stikstof is absoluut geen gevaarlijke stof in de open lucht, zit er al 80% in. Styreen is wel bv een gevaarlijke stof. Daar moet je als neonaat geen nacht in moeten slapen. Er moeten snel eens wat mensen die burgers voorlichten naar school.
Cookie-instellingen beheren