Zoekactie naar opvarende voortgezet

Toegevoegd: 08-02-2015, 13.15 uur - Update: 08-02-2015, 13.48 uur

Door: Rolf de Feijter

HOOFDPLAAT - De zoektocht naar de vermiste opvarende van het schip dat in de nacht van donderdag op vrijdag kapseisde op de Westerschelde is vandaag voortgezet.

De politie is met een LTOZ-team (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) ter plaatse op de Westerschelde. Dit team maakt gebruik van sonar- en dreg apparatuur. Ook doen met de zoekactie een kustwachtvliegtuig en een politiehelikopter mee.

In de nacht van donderdag op vrijdag meldde het binnenvaartschip 'Interballast 1' dat er iets mis was met het beunschip 'Rick' dat vanuit België onderweg was over de Westerschelde en een lading zand aan boord had. De 'Rick' bevond zich op dat moment ongeveer drie kilometer ten noordoosten van Breskens. De zandzuiger Interballast-1 was ter hoogte van Hoofdplaat aan het overladen op de Rick toen dat schip plotseling omsloeg. Nadat bleek dat het schip was gekapseisd werden direct KNRM-reddingboten uit Breskens en Hansweert ter plekke gestuurd. Ook werd de Rotterdamse traumahelikopter opgeroepen en gingen meerdere ambulances richting Breskens.

Tot nu toe zijn twee van de drie opvarenden gered. Eén opvarende kon snel na het kapseizen van het schip worden gered. De tweede opvarende werd vrijdagmorgen in het gekapseisde schip aangetroffen. Hij werd aanspreekbaar maar onderkoeld met een reddingsboot naar Breskens gevaren. Daarna werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
p (8-2-2015 om 18:15)
Bergingsschip en binnenvaartschip Rick liggen nu in Westdorpe in de inleghaven.