Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 157 km

Taakstraf voor betasten kleindochter

Toegevoegd: 09-02-2015, 20.24 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 68-jarige A. van der P. uit Sint-Annaland veroordeeld tot een taakstraf van 117 uur. Er was 160 uur geëist .

De rechtbank kwam tot een lager vonnis vanwege onder meer het tijdsverloop. Dat leverde een strafkorting van tien procent op. Van der P. werd er van verdacht tussen 2006 en 2009 zijn toen elfjarige kleindochter onzedelijk te hebben betast. Dat gebeurde toen hij met haar op de achterbank van een auto zat.

Tijdens de behandeling van de zaak kwam naar voren dat hij in het verleden ook zijn dochter ontuchtig had betast. Dat werd hem niet tenlastegelegd, omdat de zaak was verjaard.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mario (12-2-2015 om 12:23)
Je ziet bij deze zaak weer dat de dader een bekende cq familielid is. Ouders waarschuwen hun kinderen vaak voor vreemde mannen die ze mee proberen te lokken, maar je moet ze duidelijk meer waarschuwen voor vieze opa's, ooms, buurmannen e.d.
John (11-2-2015 om 10:22)
En weer zo'n streng gelovig type die zijn poten niet thuis kan houden. Wat zou zijn god daar van vinden? Goorlap. Dat zoiets verjaard is ook belachelijk natuurlijk. De dochter krijgt nu weer alles voor haar kiezen. De kleindochter raakt dit ook nooit meer kwijt natuurlijk. Cruciale leeftijd van 11 jaar en dan een 'vertrouwenspersoon' die je betast. Bah!
Vlissinger (10-2-2015 om 12:41)
Je zou bijna gaan denken dat ze bij die rechtbank ook wat te verbergen hebben en dat het één groot pedo netwerk is zo ziekelijk laag zijn deze straffen. Laatst was er ook al een pedofiel met uitzonderlijk lage straf. En verjaren als iets te bewijzen is? Iedereen vindt dit niet kunnen maar de rechtbank in Middelburg wel hoor. Lekker empatisch.
ad (10-2-2015 om 09:46)
Jaap: rechter vond 130 uur voldoende -/- 10 % is 117 zie tekst: 'onder meer'. Ddd: opa heeft 1 x betast. In eerste instantie dachten ouders dat meisje het had verzonnen en opa valselijk had beschuldigd. Ze moest opa vergeving vragen. Later geloofden ouders het meisje wel en kwam de zak naar buiten..
bonuspakker (10-2-2015 om 08:22)
Jaja mensen, kom nu naar de rechtbank in Middelburg en maak kans op een strafkorting van wel 10%!!! U hoort het goed, 10%!!! Wees er als de kippen bij. Zo`n kans mag u niet laten lopen!!! .....zucht.
anuska (10-2-2015 om 07:07)
Onzedelijk gedrag mag nooit verjaren, dat meisje is getekend voor de rest van dr leven, gadverdamme vieze gore vent, chemisch castreren net als al die hufters die niet met hun poten van kinderen af kunnen blijven.
Cookie-instellingen beheren