Gewonden bij ongeluk Terneuzen

Toegevoegd: 12-02-2015, 15.09 uur - Update: 13-02-2015, 13.18 uur

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Op de Buitenhaven in Terneuzen zijn donderdagmiddag twee mensen gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Vermoedelijk als gevolg van een voorrangsfout kwamen rond 13.50 uur twee auto's met elkaar in botsing. Een personenauto en een grote bestelbus raakten elkaar en er ontstond flink wat schade. Deze personenauto reed als laatste auto in een rouwstoet.

Na de aanrijding klapte de airbag bij de bestelbus uit. Vermoedelijk wilde de 41-jarige bestuurder uit de bestelbus stappen. Terwijl de bus doorrolde, opende hij het portier en viel uit de auto. Hij raakte ernstig gewond aan zijn hoofd en werd door een ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht, waar hij werd opgenomen. Een 77-jarige passagier uit Oost-Souburg werd ook naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht na onderzoek en behandeling het ziekenhuis verlaten.

De weg is ter plaatse afgesloten geweest vanwege bergingswerkzaamheden en onderzoek. De zuidsluis was hierdoor tijdelijk niet beschikbaar voor het wegverkeer. De politie zorgde samen met de Koninklijke Marechaussee voor een omleidingsroute.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert (24-2-2015 om 10:33)
Inderdaad Rick! Ken je verkeersregelement! Dit was een voorrangsweg en geen gelijkwaardig kruispunt. http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2010/06/24/per-1-juli-verbod-om-rouwstoet-te-doorsnijden.html
Rick (18-2-2015 om 09:42)
Rouwstoet heeft te allen tijde voorrang; deze dien je niet te doorkruisen of te hinderen!!! Ken je verkeersreglement!
Monica (12-2-2015 om 22:15)
Vind het heel erg voor degene die het ongeluk heeft gekregen (of veroorzaakt) je rijdt in een rouwstoet mee om afscheid te nemen van een dierbare......en dat is heel erg dat je door zoiets dat niet kan doen! Wat doet dan de verkeersinformatie dr aan toe.....leef je eens in eens anders mens die dit meemaakt!
Johnny (12-2-2015 om 17:26)
Erg voor de betrokkenen, sterkte voor hen, maar even doorgeven als verkeersinformatie op omroep Zeeland, had voor velen weer verkeersellende bespaart kunnen blijven. Was wederom een puinhoop op het sluisencomplex