Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 85 km

OM eist 10 maanden cel tegen Middelburger

Toegevoegd: 12-02-2015, 16.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 27-jarige A. D. is donderdag in Middelburg voor poging doodslag een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan acht voorwaardelijk geëist. Daarnaast wil de officier van justitie dat D. ook nog eens twee vonnissen van eerdere veroordelingen gaat uitzitten: in totaal 66 dagen.

D. vertoefde in de vroege uurtjes van 8 november vorig jaar in een Goese discotheek en kreeg het daar met twee jonge vrouwen, zussen van elkaar, aan de stok. Met een glas in de hand haalde hij uit en raakte daarmee de zijkant van de nek en hoofd van één van de twee vrouwen. Die hield daaraan de nodige littekens.

Het verhaal van de officier was duidelijk en camerabeelden ondersteunden grotendeels de heisa. De twee zussen waren aan het vechten met de vriendin van D. De portier verzocht de meiden te vertrekken. D. ging bij de zussen verhaal halen en kreeg  prompt ruzie met de dames. Volgens getuigen zou een van de zussen 'zwarte aap' tegen hem gezegd hebben, waarna hij haar met het glas sloeg.

Vervolgens gingen de twee meiden opnieuw een gevecht aan en werden ze uiteindelijk buiten gezet. "De zussen staan bekend als 'bijdehand en uitdagend en zijn volgens de uitsmijters niet bepaald een onbeschreven blad", vertelde D.'s raadsman Mark Dunsbergen.

Verder stelde hij vast dat de camerabeelden niet overeenstemden met de verklaringen van de zussen en dat er nergens een glas was gevonden, dat de onderzoekers spraken van steekwonden in plaats van de 'gebruikelijk' snij/scherfwonden bij glas en dat de zus ook op een andere manier gewond had kunnen raken. Evenals de officier van justitie vond hij dat de claim van de zus, 5.650 euro, bij gebrek aan onderbouwing afgewezen moest worden.

Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
Vrouw in hals gesneden tijdens vechtpartij (08-11-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren