Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Preventieactie tegen woninginbraken

Toegevoegd: 13-02-2015, 13.27 uur
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Donderdagavond hebben politie, gemeente en vrijwilligers van buurthuis De Pit in de wijk Goes-Zuid een preventieve actie gehouden. Doel van deze actie was om bewoners bewust te maken van het feit dat de gelegenheid het een woninginbreker makkelijk kan maken.

Tijdens de actie, die rond 19.30 uur startte, werden in totaal 36 zogenaamde 'voetjes' achtergelaten. Er werden slechts enkele niet afgesloten of geopende ramen en deuren van woningen aangetroffen. Dit lage aantal kwam vermoedelijk door de lage temperatuur.

Daarentegen constateerden de controleurs erg veel niet afgesloten tuinpoorten, waardoor ze makkelijk toegang kregen tot niet afgesloten schuurtjes met vaak waardevolle fietsen. Ook in de flats waren veel bergingen - met vaak waardevolle inhoud - niet afgesloten.

Het preventieteam belde bij zoveel mogelijk bewoners aan, waar onvolkomenheden werden geconstateerd. Ze kregen hierop positieve reacties.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
j vd m (13-2-2015 om 18:59)
waarom moeten wij tegenwoordig bunkers van onze eigendommen maken er moet harder opgetreden worden tegen het tuig dat niet van andermans eigendommen af kan blijven als ze al gepakt worden krijgen ze een advocaat op gemeenschap kosten en lopen nog sneller vrij rond als dat de benadeelde de papierwinkel heeft ingevuld .
Cookie-instellingen beheren