Hardloopster gereanimeerd na ongeval

Toegevoegd: 17-02-2015, 11.03 uur - Update: 17-02-2015, 11.42 uur

Door: Rolf de Feijter

KOUDEKERKE - De hulpdiensten zijn vanmorgen uitgerukt voor een melding van een reanimatie in de duinen bij Koudekerke.

Rond 08.50 uur werden twee ambulances gealarmeerd. Het incident speelde zich af in de duinen ter hoogte van het Vebenabos. Volgens de politie ging het om een hardloopster die was aangetroffen na een ongeval. Ter plaatse bleek het om een reanimatie te gaan.

Het slachtoffer is lange tijd gereanimeerd en daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. Volgens de politie heeft ze een ernstige hoofdwond opgelopen. Naast de ambulancedienst kwam ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam ter plekke, evenals een strandjeep van de reddingsbrigade. Ook werden behoorlijk wat politiemensen ingezet.

Getuigen
De politie wil graag in contact komen met mensen die eventueel gezien hebben wat er precies is gebeurd. Ook is de politie op zoek naar mensen die weten wie de vrouw is. Volgens de politie is het slachtoffer 45 tot 55 jaar oud. Ze had halflang donkerrood haar. Ze was 1.70 tot 1.75 meter lang, droeg een blauwe legging en had een blauwgroen jasje aan.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lezeres (22-2-2015 om 13:39)
Beter te veel dan te weinig hulpverleners. Als je er, al doende achter komt dat je te weinig "handjes" hebt vertraag je de zaak nodeloos en ben je mischien zelfs te laat, zeker de aanrij tijd in acht nemend. Mocht het jezelf ooit betreffen, wat ik niet voor je hoop, Misantroop, dan ben je denk ik maar wat blij dat alle zeilen voor je zijn bijgezet zodat je kans op overleven maximaal is.
Margaretha Lacour (20-2-2015 om 23:46)
beste mevrouw heel veel sterkte met uw herstel .geestelijk. ,en lichamelijk. Als ik alleen loop heb ik mijn gsm aan mijn arm en ik loop 2 x met een gezellige hardloopgroep van atleet Rémy Vasseur, die tijdens de training heen en weer loopt om de snelle groep en de minder snelle te coachen . Hij laat ons ook weer via L xtra rondjes voor de snelle samenkomen .kortom altijd iemand als er iets zou gebeuren
misantroop (maar toch betrokken) (20-2-2015 om 13:39)
@plon Bedankt voor je uitgebreide uitleg. Toch blijft bij mij het gevoel van overorganisatie. Moet een OVD zelfs in zo'n geval coördineren? Bij meerdere slachtoffers, een andere verkeerssituatie, gevaar voor omwonenden, aanrijden van nog meer hulpverleners (bijv. ook brandweer) kan ik me dat voorstellen. Maar in deze situatie weten de aanwezige hulpverleners toch zelf wel wat ze moeten doen? Afijn, hulpverleners zullen hier wel anders over denken dan nuchtere burgers zoals ik. Toch kan het geen kwaad kritisch naar de eigen werkwijzen te blijven kijken.
plon (19-2-2015 om 16:56)
@misantroop foto 8 laat heel duidelijk 5 hulpverleningsvoertuigen zien, gelukkig maar dat politie bij een incident als dit van meerdere kanten aanrijd, je moet er toch niet aandenken dat er landbouwverkeer een voertuig op zou houden waardoor de reanimatie vertraagt begint. Ik snap je vraag om de hoeveelheid hulpverleners maar in jou voorbeeld foto 11, en ook zeker in foto 9, zie je dat niet overbodig is!! Verder zorgt een OvD in deze situatie voor contact meldkamer en coördinatie van de ingezette eenheden, en opvang en evaluatie waar nodig niet te vergeten. Aflossen hoeft misschien inderdaad niet met 13 personen, maar tillen, infuus, apparatuur, verkeer vraagt ook personeel.
misantroop (18-2-2015 om 18:41)
@ Alle reaguurders die menen te kunnen tellen: kijk om te beginnen maar eens heel goed naar foto 8. Daarna voor de grap ook even naar foto 11. Is dat allemaal nodig voor één slachtoffer? Uiteraard verdient iedereen de hulp die nodig is - ik hoop dat het slachtoffer er zonder blijvende ellende bovenop komt - maar ondanks alle goed bedoelde op- en aanmerkingen en technische details komt het op mij over dat men elkaar eerder voor de voeten loopt dan dat men zich stuk voor stuk nuttig maakt. Is er in zo'n geval een OVD nodig? Elkaar aflossen met reanimeren, natuurlijk. Maar moet dat met z'n dertienen? Niet als commentaar maar als serieuze vraag.
marja (18-2-2015 om 18:35)
Heel veel beterschap voor mevrouw