www.hvzeeland.nl

Jonge automobilist met slokje op is rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 17-04-2006, 16.28 uur

Door: Politie Zeeland

CADZAND - Van een beschonken 19-jarige automobilist uit Breskens is vannacht rond 03.20 uur het rijbewijs ingevorderd door de Zeeuwse politie.

Het rijgedrag van de jongen viel nogal op, omdat hij zeer a-sociaal wegreed vanaf een parkeerplaats aan de Boulevard de Wielingen in Cadzand. Door surveillerende agenten werd een stopteken gegeven. Hieraan werd door de bestuurder geen gehoor gegeven.

Toen de politiebus op een gegeven moment naast de auto reed, gaf de bestuurder plotseling richting aan naar links en begon ook die kant op te sturen. Net op het goede moment had de bestuurder in de gaten dat hij werd ingehaald door een politiebus en… hij stopte.

Bleek dat de inzittenden ruzie hadden gehad in een horecagelegenheid en dat zij daarover hadden zitten praten in de auto. Van de bestuurder werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij gedronken had. Hij had 6 keer zoveel alcohol in zijn adem dan is toegestaan.

Hij verklaarde dat hij zijn vrienden naar huis moest brengen, omdat zij geen rijbewijs hadden. Voor de 19-jarige duurt het nu ook nog even voordat hij weer een auto mag besturen.