Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tbs beëindigd voor Vlissingse pedofiel

Toegevoegd: 19-02-2015, 20.49 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG -  De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de eis van de officier van justitie om de opgelegde tbs met dwangverpleging die de 68-jarige Vlissingse pedofiel G.T. die momenteel  in Lelystad woont, in 2009 was opgelegd, afgewezen en beëindigd.

In het geval van tbs-zaken moet de officier van justitie namelijk verlenging eisen en kan en mag hij geen beëindiging eisen. T. werd in 2007 na een eis van vier jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld tot drie jaar plus eveneens de tbs-maatregel.

T. werd schuldig bevonden in de jaren 1986 tot en met eind 1992 zijn twee dochters seksueel te hebben misbruikt. Eén en ander begon toen de meisjes acht en dertien jaar waren. Toen de dochters volwassen waren en zelf kinderen hadden, vergreep T. zich aan de twee zoontjes van de dochter die hij het ergst had misbruikt. De jongens waren ten tijde van het misbruik in 2003 zes en tien jaar. Bij de jongens eindigde het misbruik twee jaar later. In een slachtofferverklaring van de jongens maakten zij destijds duidelijk dat zij 'blij waren dat opa in de gevangenis zat; dan kon hij tenminste  hun vijfjarig zusje geen kwaad doen.'

Volgens de deskundigen van de tbs-kliniek en de reclassering is T. 'in positieve zin veranderd en is het gevaar op herhaling laag'. T. zelf liet T. weten dat zijn seksuele lust is uitgedoofd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jk (20-2-2015 om 21:08)
Perfect dat het recht gewoon z'n beloop gaat en de leeghoofden die alleen maar meer... meeer... meeeer, wraak willen, zonder gebalanceerd naar de situatie te kijken, niet de brains hebben om ooit de functie te bekleden van een rechter.
wim (20-2-2015 om 19:24)
Het is niet te vatten dat zo iets weer mogelijk is in ons Nederland maar zo je leest de justitie het is weer voor velen onbegrijpelijk dat dit kan en is gebeurt.
slachtoffer (20-2-2015 om 08:43)
lang leve vrouwe Justitia. .... Mogen wij in de krant lezen dat hij vrij is terwijl wij levenslang hebben.. iets met privacywetten en bescherming van de mensenrechten, of is justitie ons weer vergeten te informeren? Blijf maar ver weg van ons vandaan. onbegrijpelijk dit
kees (19-2-2015 om 23:10)
Dat kan niet stoppen!! Dit monster mag nooit meer vrij! Smerige pedo! Maar goed dat hij daar woont, anders wist ik wel raad met dit vuile smerige tuig!
lage straf (19-2-2015 om 21:12)
Schandalig, dit soort volk hoort nergens thuis! ophangen die handel, om van te kotsen!
Cookie-instellingen beheren