Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 38 km

Verdachte cocaïnesmokkel vrijgesproken

Toegevoegd: 23-02-2015, 17.37 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de eis van de officier gevolgd en de 44-jarige oud-Goesenaar H. J. vrijgesproken van de smokkel van 104,2 kilo cocaïne.

De drugs vertegenwoordigden een straatwaarde van 3,6 miljoen euro en werd op 12 juli 2012 in de Bijleveldhaven in Vlissingen ontdekt; de pakketten cocaïne waren met magneten aan een zogeheten flatrack vastgemaakt. Omdat de politie nauwelijks onderzoek had verricht kon de officier van justitie twee weken geleden weinig anders doen dan om vrijspraak vragen.

De enige link die mogelijk tussen de cocaïne en J. kon worden gelegd was zijn aanwezigheid op het terrein en zijn uitgeleende auto, die door enkele zogeheten omgevallen flatracks 'niet meer in zijn oorspronkelijke staat was'. De politie verzuimde uit te zoeken aan wie J. zijn auto had uitgeleend, met wie hij had gebeld en of het wel echte cocaïne was geweest. Ook werd het autowrak niet op sporen onderzocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (23-2-2015 om 18:45)
toch raar ,kleintjes worden wel beboet ,maar de grote vissen komen er vaak onderuit. altijd het idee dat onder en boven wereld vlak bij elkaar liggen
zo dan (23-2-2015 om 18:11)
Zo dan, weet een prettig staaltje van slordigheid van de kant van de politie.... en nu? Zomaar laten gaan?
Cookie-instellingen beheren