Weerbericht:
Enkele winterse buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Twee aanhoudingen voor schietpartij

Toegevoegd: 24-02-2015, 08.24 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Tijdens een grote politieactie zijn dinsdagmorgen in Terneuzen een man en een vrouw aangehouden voor de schietpartij op 16 december jl. in de Iepenlaan. Op diverse plaatsen in Terneuzen zijn daarna huiszoekingen verricht.

De politie kwam de verdachten op het spoor tijdens het onderzoek door een Team Grootschalig Optreden, die sinds 30 november de twee schietincidenten in Terneuzen onderzocht. Opsporing Verzocht besteedde vorige week aandacht aan het tweede incident, wat nog eens zeven extra tips opleverde.

De politie verrichte de aanhoudingen in de vroege morgen in twee woningen in Terneuzen. Het gaat hierbij om twee inwoners uit Terneuzen, namelijk een man (19) en een 22-jarige vrouw. Het tweetal is voor verder onderzoek naar politiecellencomplexen in Breda en Tilburg gebracht, waar hun betrokkenheid bij de schietpartij wordt onderzocht.

Aan de actie werkten ongeveer tachtig politiemensen mee. Onder leiding van een rechter-commissaris zijn vanmorgen in enkele woningen huiszoekingen verricht. Hierbij zijn diverse goederen, waaronder vuurwapens en een auto in beslag genomen. Bij de zoekingen maakte de politie gebruik van drie speciale explosievenhonden, die getraind zijn in het opsporen van onder andere vuurwapens en munitie.

Op dinsdagavond 16 december jl. werd een 27-jarige man uit Terneuzen in de Iepenlaan opgewacht en van dichtbij neergeschoten. Het slachtoffer liep een dwarslaesie op en zal waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen. De dag erna arresteerde de politie op de Westwal in Goes een Terneuzenaar (37), die sinds die tijd vast zit. Het openbaar ministerie verdenkt hem van betrokkenheid bij beide incidenten.

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nou ik weer. (24-2-2015 om 09:31)
Stille tocht maar weer. Vanavond verzamelen bij het stadhuis. Zelf voor een lampionnetje zorgen graag.
Cookie-instellingen beheren