Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra controles op afvaldumping

Toegevoegd: 24-02-2015, 10.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse handhavingsorganisaties zijn de komende maanden extra alert op afvaldumping. Boetes kunnen oplopen tot 750 euro voor particulieren en 1.500 euro voor bedrijven.

Elk jaar worden duizenden kilo’s afval in natuurgebieden, op parkeerplaatsen en langs wegen gedumpt. "Dat zorgt voor hoge kosten, het is schadelijk en gevaarlijk voor mens en natuur en het ontsiert Zeeland. Afval moet daar waar het hoort: in de afvalbak en naar de milieustraat", zo laat een woordvoerder van de Omgevingsdienst RUD Zeeland weten.

De komende maanden zal er extra aandacht zijn voor afvaldumping. Met de campagne 'Een dumper is een stumper' willen de gezamenlijke handhavingspartners de burgers en bedrijven in Zeeland wijzen op hun verantwoordelijkheid. Als iemand illegaal afval stort, kan de boete voor particulieren oplopen tot 750 euro. Bedrijven kunnen een boete van 1.500 euro verwachten.

Dagelijks zijn toezichthouders op pad om de natuur en de leefomgeving in Zeeland te inspecteren. Zij houden ook in de gaten of er ergens afval is gedumpt. Als burgers illegaal gestort afval ontdekken, kunnen ze dit melden op het milieu-alarmnummer: 0118-412323.

Alle gemeenten in Zeeland hebben één of meer milieustraten. Daar kan afval gestort worden; bouw- en sloopafval, chemisch afval zoals verfresten, en tuinafval. Op de website van elke gemeente staat waar de milieustraat is en wat de openingstijden zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem77 (25-2-2015 om 08:33)
strengere aanpak van de door smulpapen weggegooid afval van frietzakjes en milkshake bekers is ook hoog nodig--je kunt het spoor volgen vanaf mcdonalds tot waar het zakje / beker leeg is terwijl er toch afvalbakken staan.
Mark (24-2-2015 om 10:57)
Wat is 1500 euro voor een bedrijf Peanuts
importzeeuw (24-2-2015 om 10:37)
Ik snap daar geen barst van. Als je nou je troep in de auto zet om het ergens te dumpen, kun je toch net zo goed langs de milieustraat rijden!
Cookie-instellingen beheren