Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 32 km

Engelse asfalteerders vermoedelijk gepakt

Toegevoegd: 26-02-2015, 10.28 uur - Update: 26-02-2015, 16.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vanochtend in Middelburg twee inzittenden van een auto met Engelse kentekenplaten aangehouden. Vermoedelijk gaat het om de Engelse asfalteerders waarvoor al enige tijd door de politie wordt gewaarschuwd.

De auto werd met behulp van ANPR-apparatuur gesignaleerd in Goes. De politie zette daarop de achtervolging in maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. De rit vervolgde over de A58 richting Arnemuiden. Tijdens deze achtervolging werden volgens de politie verschillende snelheidsovertredingen begaan.

De twee verdachten werden uiteindelijk rond 09.50 uur opgepakt op de Arnesteinkade ter hoogte van de Uijterschootweg op industrieterrein Arnestein in Middelburg. Ze werden op dat moment al achtervolgd door circa zes politievoertuigen. Twee inzittenden van het voertuig werden ter plekke opgepakt. Ze zijn in politiewagens afgevoerd naar gevangenis Torentijd in Middelburg.

Vermoedelijk zijn de arrestanten de Engelse asfalteerders waarvoor sinds januari werd gewaarschuwd. De politie kan nog niet bevestigen dat het daadwerkelijk om hen gaat. "We onderzoeken nog waarom de twee er vandoor gingen", zo laat een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant weten.

De genoemde Engelsen gaan langs de deur en bieden aan om asfalt te storten. Ze geven daarbij aan dat het gaat om restanten van klussen maar die klussen blijken vaak niet te bestaan. Volgens de politie leveren de Engelsen niet datgene wat door de klanten wordt verwacht.

Eind januari werd een 24-jarige Engelsman opgepakt nadat hij eerder op de N57 had geprobeerd iemand van de weg te drukken. Het slachtoffer was door de asfalteerders benaderd maar vertrouwde de zaak niet en ging achter hen aan om de kentekenplaten te kunnen noteren. Toen de Britten dit door hadden, probeerden zij hun achtervolger met hun voertuigen van de weg te drukken. Het slachtoffer belde vervolgens direct de politie. Slechts één van de mannen kon worden opgepakt.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- 'Britten gezocht vanwege ernstig delict' (26-02-2015)

Zie ook:
- Engelse asfalteerders nog actief (24-02-2015)
Engelsman probeert auto van de weg te drukken (28-01-2015)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cha (26-2-2015 om 19:22)
Ik zie ze vaak rijden in Axel,maar er zijn meer auto,s bij betrokken dan alleen die witte terreinwagen,dus die lopen nog vrij rond
lezer (26-2-2015 om 15:52)
Weet je hoe dat komt Jan? Alleen in Vlissingen rukt de politie al zo'n 25x per dag uit. Daar heb je auto's voor nodig. de brandweer heeft er 25 per jaar, dus lang niet zoveel nodig!
Piet (26-2-2015 om 13:39)
@Pliezie ik maak de Politie helemaal niet zwart , ik geef alleen aan dat een achtervolging niet nodig was , aangezien deze travelers al jaren op dezelfde camping zitten. (of bezopen door Axel rijden )
anoniem (26-2-2015 om 13:34)
Ik stond erbij te kijken toen gebeurde. Perfect aangepakt door de politie! Mannen werden omsingelt door politie met getrokken pistolen en man liet wapen vallen en werd perfect neer geslagen. Dit in enkele ogenblikken tijd. Top gehandeld
Hans (26-2-2015 om 12:12)
Nu vangen ze eindelijk eens boeven beginnen ze weer te klagen. Goed werk politie! eindelijk eens iets beters te doen dan lui in een flitsauto te zitten. Kortom, ga zo door en je krijgt zo veel meer respect dan iedere brave burger te pakken. Kortom, ik ben nu blij met jullie.
Mario (26-2-2015 om 12:01)
Probleem is natuurlijk dat ze niet zoveel strafbaars doen. Als je ze inhuurt sluit je een civielrechterlijke overeenkomst af, daar je kun je strafrechterlijk niet zoveel mee. En als je dan geen offerte met prijs en wat ze precies daarvoor gaan doen hebt is het erg moeilijk aantonen dat ze meer geld dan afgesproken eisen en dat ze slecht werk leveren. En dan betalen de meeste mensen die ze inhuren ze waarschijnlijk ook nog eens zwart, wat bij een rechtszaak dan naar voren komt. Daar zullen die mensen ook weinig zin in hebben. Alleen als ze mensen aantoonbaar bedreigen zijn ze aan te pakken, maar dat loopt ook op niet meer uit dan een taakstraf. De winst weegt duidelijk op tegen het risico en dat weten ze heel goed.
Cookie-instellingen beheren