Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Politie controleert bij scholen

Toegevoegd: 26-02-2015, 15.37 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagochtend op verschillende locaties in de gemeenten Goes en Borsele verkeerscontroles gehouden. Er werd speciaal aandacht geschonken aan het veilig vervoeren van kinderen naar school.

In totaal werden ruim 150 automobilisten en fietsers gecontroleerd. In een groot aantal gevallen werd gewezen op hun voorbeeldgedrag richting de kinderen die zij vervoerden. Hoewel de controle een preventief karakter had, werden 7 automobilisten bekeurd voor onder andere het niet dragen van een autogordel.

De politie zal de komende tijd vaker dit soort controles houden. "Daarbij staat preventie centraal. Maar agenten zullen ook zeker optreden tegen overtredingen", aldus een woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cora (27-2-2015 om 01:46)
Te zot voor woorden dat er meer en meer ouders hun kroost met de auto naar school brengen, ik heb diverse keren met mijn kinderen over de straat moeten lopen omdat er auto,s op de stoep geparkeerd stonden. Wat mij betreft mag dat ontmoedigt worden.
Zingt zoals het gebekt is. (26-2-2015 om 16:48)
Eigenlijk vind ik het een schande dat zoveel ouders nog op hun eigen verantwoordelijkheid als voorbeeldfunctie geattendeerd moeten worden.
Lj (26-2-2015 om 16:23)
En het fout en gevaarlijk parkeren bij de scholen?
Cookie-instellingen beheren