Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 35 km

Weer tientallen fietsers bekeurd M'burg

Toegevoegd: 26-02-2015, 16.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Gisteren heeft de politie in het centrum van Middelburg opnieuw tientallen fietsers bekeurd omdat zij fietsten in het winkelgebeid. Dinsdag werden bij een soortgelijke 45 mensen bekeurd. Woensdag ging het om 46 personen.

Agenten schreven in de Sint Janstraat vier maal een boete uit. Aan de Nieuwe Burg ging het om twee boetes en in de Lange Delft acht. Aan de Gravenstraat reden 15 fietsers door het verboden gebied en aan de Lange Viele ging het om 11 fietsers. In de Korte Geere werden zes boetes uitgedeeld.

Deze actie is een vervolg op klachten van winkeliers en winkelend publiek over overlast in de binnenstad. De controles volgen op de bewustwordingsactie met waarschuwingen vooraf. Nu deze periode is afgelopen wordt er streng gecontroleerd met als doel afname van overlast en gevaarlijke situaties. Wie door het winkelgebied fietst riskeert een boete van 55 euro.

Zie ook:
- 45 fietsers in de fout centrum Middelburg (25-02-2015)
- Laatste waarschuwingen in fietsersgebieden (15-02-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Theo (2-3-2015 om 11:13)
Ik vind het terecht dat deze een bekeuring krijgen als ik verkeerd geparkeerd staat waar ik van bewust ben moet ik daar ook voor boete betalen dus iedereen gelijk aan de regels, en zouden dit ook meer in de walstraat in vlissingen moeten doen .
Peter (28-2-2015 om 11:29)
Dat soort figuren als T. zit de middenstand dus duidelijk niet op te wachten. Wat ik zie fietsen door de Lange Delft oa. zijn groepen scholieren en kantoor figuren. Klanten komen niet of zelden met fiets in de winkelstraten. Alleen mensen die denken 2 minuten korten te hoeven trappen als ze door een voetgangers gebied scheuren. Oudere mensen en mensen met kinderen weten regelmatig maar net te ontsnappen aan dat stelletje mafkezen die te lui zijn om de legale weg te volgen. Er zijn genoeg waarschuwingen gegeven, dus niet klagen als je voor je eigen gedrag op de bon gaat. Klopt, ik rij ook wel eens te hard in m'n auto, dan klaag ik ook niet als ik geflitst ben, eigen schuld. Maar ik rij met de auto toch ook niet over het fietspad.
mozes (27-2-2015 om 16:38)
T. (27-2-2015 om 12:57 uur) dat is nou het probleem, iedereen wil met zijn auto of fiets het liefst de winkel in rijden. maar wel janken als er een voorwiel tussen je kruis knalt. wat is er zo erg, om je fiets in een zij straat te parkeren, en lekker door een veilige winkelstraat te lopen. maar nee, we moeten tot aan de kassa met ons voertuig, want lopen is zo jaren 70
T. (27-2-2015 om 12:57)
Wat een zeikerds toch. De binnenstad wordt alleen maar minder toegankelijk en gewaardeerd op deze manier. Aan de ene kant wordt autoverkeer enorm geweerd en tegengewerkt en tegelijkertijd wordt het fietsen minder aantrekkelijk gemaakt door dit soort onzin. Die voetgangers die per se zonder op te letten overal willen kunnen rondslenteren, rot lekker op naar een overdekt winkelcentrum. En die winkeliers snappen niet dat het zo voor de gewone Middelburger alleen maar minder aantrekkelijk wordt om naar de binnenstad te gaan (dus niet janken als je omzet terugloopt). Ik pak in ieder geval lekker de auto naar de mortiere waar ik gratis kan parkeren en geen zeikerds tegen kom. Stik lekker in je A-locatie in de binnenstad.
Zeeuwse Showride (27-2-2015 om 08:42)
@Fietser enz: Boehoehoe, jeetje wat kunnen jullie als fiets voorstanders zeiken zeg!! VOETGANGERSGEBIED leg je erbij neer!! Ik bega ook weleens een overtreding, dan vloek ik 1 keer, ik betaal en probeer het niet meer te doen.
fietser (26-2-2015 om 22:31)
@kees en bumper, doen jullie nooit eens iets wat 'eigenlijk' niet mag!?!? te hard rijden of inhalen waar het verboden is, maar die auto voor je schiet niet op, bellen in de auto of noem maar op. Als er in M'burg op gerichte plekken aanleunvoorzieningen worden aangebracht voor fietsers dan kan men dichtbij de winkel waar men zijn moet de fiets even achterlaten. Maar op deze manier is het als dweilen met de kraan open. Hier zie je dat dit ook niet helpt en het is niet de politie die dit doet, is de Gemeente die daar opdracht toe geeft!!!!
Cookie-instellingen beheren