Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 163 km

Grote politieactie in Zeeland en Brabant

Toegevoegd: 27-02-2015, 09.05 uur - Update: 27-02-2015, 12.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeland en West-Brabant heeft de politie vanochtend een grote politieactie gehouden. Op vijftien locaties zouden doorzoekingen zijn gedaan. De actie houdt ook verband met een moord in het Brabantse Huijbergen vorig jaar.

Er zijn drie verdachten opgepakt. Eén van de aangehouden verdachten is een 40-jarige Amsterdammer. Hij zou opdracht hebben gegeven tot de moord op Gintas Macionis, de man die in Huijbergen werd doodgeschoten.

Er zijn ook twee anderen opgepakt. Volgens de politie is in Oost-Souburg een 67-jarige man uit die plaats opgepakt. Hij wordt verdacht van lidmaatschap aan een criminele organisatie. Hetzelfde geldt voor de andere persoon die is aangehouden. De invallen zouden verband houden met een drugsbende die ook een rol speelt in de wietteelt. In Putte zou ook daadwerkelijk een wietplantage zijn ontdekt. Bij één van de doorzoekingen zou inmiddels een vuurwapen zijn aangetroffen.

Volgens een woordvoerder van de politie concentreerde de actie zich met name op West-Brabant maar werden ook in onze provincie huiszoekingen gedaan. Het zou gaan om drie doorzoekingen, sowieso één in Oost-Souburg en één in Vlissingen. In Amsterdam zijn twee panden doorzocht. De invallen vonden verder onder meer plaats in Bergen op Zoom, Lepelstraat, Putte en Steenbergen.

Moord
De moord in Huijbergen vond in februari vorig jaar plaats. In verband met deze zaak werden al zeker vier anderen opgepakt. Het ging onder meer om inwoners van Vlissingen en Zierikzee. De destijds 37-jarige Gintas Macionis, afkomstig uit Litouwen werd op zaterdagavond 22 februari 2014 geliquideerd. Hij werd die avond rond 21.00 uur ernstig gewond aangetroffen op de oprit van zijn woning aan de Groenendries. Hij is daar waarschijnlijk opgewacht door de daders. Macionis was in zijn hoofd geschoten en overleed kort daarna in een ziekenhuis.

Aan de actie van vandaag doen ook de Belastingdienst, Defensie en de FIOD mee. Defensie is met speciale zoekteams ingezet om onder meer te zoeken naar verborgen ruimtes.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren