Weerbericht:
Bewolkt en regen, later stevige buien en veel wind
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Zeer grote brand legt pand aan Voorstad Goes in de as

Toegevoegd: 19-04-2006, 03.27 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

GOES - In een pand aan de Voorstad in Goes heeft vannacht een zeer grote brand gewoed. Bij de brand is forse schade ontstaan.

Rond kwart over één brak door nog onbekende oorzaak brand uit op de etage van een Chinees cateringsbedrijf. Kort daarop stond de bovenverdieping geheel in brand en was sprake van een uitslaande brand. De brandweer schaalde daarom al snel op naar "middelbrand".

Eénmaal ter plaatse werd het sein "grote brand" gegeven. Inmiddels stond het plein voor het pand vol rook en was er sprake van een forse brand. Inmiddels was ook de ambulancedienst al voor de zekerheid richting de brand gestuurd.

Zeer grote brand
Ongeveer een kwartier na de eerste alarmering werd het sein "zeer grote brand" gegeven. Dit zorgde ervoor dat extra materieel ter plaatse kwam. Inmiddels waren een Verbindings-/Commandowagen en een commando-haakarmbak al richting de brand gestuurd. In de haakarmbak werd vervolgens overleg ge-pleegd tussen de officieren van dienst van de verschillende disciplines.

Uiteindelijk hebben de hulpdiensten een GRIP 1 situatie afgekondigd. De brand-weer heeft de brand door middel van diverse slangen geblust. Uit een nabij ge-legen sloot is water gepompt. De omgeving van de Voorstad is door de politie lange tijd afgezet geweest.

Bij de brand is forse schade ontstaan. De bovenverdieping brandde vrijwel ge-heel uit. Voor zover bekend is bij de brand niemand gewond geraakt. Het is onbekend of er mensen in het pand waren toen de brand uitbrak. De politie gaat onderzoeken hoe de brand is ontstaan.

Uitrukoverzicht
Bij de brand zijn diverse voertuigen en eenheden ingezet. De brandweer van Goes was ter plaatse met de tankautospuiten 4739, 4741 en 4749. Vanuit 's-Gravenpolder werd de tankautospuit 4734 ingezet. Voor de brand zijn twee ladderwagens gepiept; de 4550 uit Middelburg en de 4750 uit Goes.

Voor de coördinatie werd gebruik gemaakt van de Verbindings-/Commandowa-gen 4292 uit Arnemuiden. Deze werd ondersteund door middel van de comman-dohaakarmbak 4290. Deze werd ter plaatse gebracht met behulp van het Vlis-singse haakarmvoertuig 4561.

Bij de brand zijn diverse politie-eenheden ingezet. Vanuit Goes werd de ambu-lance 19101 ingezet, later geassisteerd door een tweede ambulance. Met behulp van het dienstbusje 4772 van het brandweerkorps Goes werden diverse extra materialen ter plaatse gebracht.

De leiding was ter plaatse in handen van de Officier Van Dienst Brandweer 4795, de Hoofd Officier Van Dienst 4794, de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen 4390, de Officier Van Dienst Geneeskundig 19802 en de Officier Van Dienst van de politie.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren