Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 31 km

Wietkwekerij in woning Oost-Souburg

Toegevoegd: 28-02-2015, 18.50 uur - Update: 01-03-2015, 20.31 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdag in een woning in Oost-Souburg een wietkwekerij ontdekt.

De plantage werd rond 15.00 uur na een tip aangetroffen in een huis aan de Burgemeester Stemerdinglaan. De politie was met twee voertuigen ter plekke. De kwekerij bevond zich in twee ruimtes op de eerste verdieping. In een van de ruimten bleken 50 oogstrijpe planten aanwezig. In een tweede ruimte stonden ruim honderd potten met afgeknipte hennepplanten.

De bewoner en een 50-jarige man uit Middelburg zijn niet aangehouden, zij worden later gehoord. Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van de Delta stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen.

De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Delta zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren