Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 29 km

Drie dronken bestuurders betrapt bij controle

Toegevoegd: 01-03-2015, 20.27 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie controleerde in de avond en nacht van vrijdag op zaterdag tussen 21.00 en 04.00 uur op het gebruik van alcohol in het verkeer. Ook in de avond en nacht van zaterdag op zondag werden alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal zijn bijna 150 bestuurder gecontroleerd.

Vrijdagavond tussen 21.30 en 23.00 uur werd gecontroleerd op de Haltestraat in Rilland. Hier moesten 27 bestuurders een blaastest afleggen. Er werden geen overtredingen geconstateerd. In de avond en nacht van zaterdag op zondag werd tussen 21.30 en 24.00 uur gecontroleerd op de Rondweg Sluis nabij de Sint Annastraat. Er werden 35 blaastesten uitgevoerd.

Een 55-jarige man uit Sluis blies een F-indicatie. Het eindresultaat van de ademanalyse was 485 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uren. Een vrouw (52) uit Hoofdplaat blies een A-indicatie. Zij had geluk, want ze blies uiteindelijk een waarde van 210 ug/l en daarmee onder de grens. Ze mocht hierna haar weg vervolgen. Een 25-jarige vrouw uit het Belgische Brasschaat blies als beginnend bestuurster een A-indicatie. Het eindresultaat van de ademanalyse was 255 ug/l. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren.

Tussen 01.00 en 02.00 uur werd nogmaals gecontroleerd op de Rondweg Sluis. Tijdens de tweede ronde moesten 32 bestuurder blazen, wat geen overtredingen opleverde. Zondagmorgen vroeg tussen 02.00 en 03.00 uur controleerde agenten op de Rijksweg. Er werden 13 blaastesten uitgevoerd en geen overtredingen geconstateerd.

Tot slot werd tussen 03.00 en 03.30 uur gecontroleerd op de N61 bij IJzendijke. Hier moesten nog vijf bestuurder blazen, ook hier werden geen overtredingen meer geconstateerd. Tot voor kort konden diverse overtreders gelijk ter plaatse hun boete afrekenen. Dit is vanwege een gerechtelijke uitspraak komen te vervallen. De dronken bestuurders ontvangen daarom een proces-verbaal en horen later hoe dit wordt afgehandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (2-3-2015 om 15:41)
@ de S, de middelen om op die zooi te controleren zijn nog niet 100% waterdicht, m.a.w. een advocaat blaast zoiets meteen op.
wim (2-3-2015 om 07:16)
Weer een goed werk van politie en elke keer weer overtredingen door drank misbruik zowel bij man als vrouw personen je weet dat de kans op controle steeds toeneemt en het kwijt raken van je rijbewijs groot is sommige mensen zijn hardleers
de S (2-3-2015 om 01:57)
by the way, word er ook wel eens op wiet en blowen gecontroleerd ??? dat lees ik namelijk nooit ? betekend dat dat de overheid miljoenen euro's aan boete's laat liggen dus op drugs en verkeer ? blijkbaar wel
Cookie-instellingen beheren