Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Slachtoffer steekpartij 14 jaar

Toegevoegd: 01-03-2015, 21.18 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het slachtoffer van de steekpartij zondagmiddag in Oost-Souburg is een 14-jarige jongen uit Rijswijk. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Het incident gebeurde rond 16.40 uur. Het slachtoffer had naar eigen zeggen via Facebook een afspraak met iemand om enkele goederen te verkopen. Tijdens de ontmoeting in de buurt van de draaibrug stak de dader het slachtoffer met een mes in zijn bovenlichaam. De dader vluchtte met een tas en enkele sieraden weg via de voetgangerstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg richting de Kerklaan. Het slachtoffer liep weg richting het treinstation van Oost-Souburg en vertrok met de trein in de richting van Goes.

Passagiers in de trein zagen dat de jongen gewond was en vonden het niet verantwoord dat hij verder zou rijden. Daarom is de trein op het station Arnemuiden gestopt en is hij uitgestapt. De verwondingen van het slachtoffer waren in het begin niet duidelijk. Daarom zijn een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De helikopter is niet meer ter plekke gekomen. Na behandeling mocht de jongen het ziekenhuis verlaten en is hij voor het opnemen van een aangifte meegegaan naar het politiebureau in Middelburg.

De politie heeft onderzoeken ingesteld op de stations van Arnemuiden en Oost-Souburg. Ook is onderzoek gedaan in de trein waar het slachtoffer mee naar Arnemuiden is gereden. Rond 17.30 uur kon de trein zijn weg richting Goes vervolgen. Gelijktijdig was het politieonderzoek op het station in Arnemuiden afgerond.

Het onderzoek op het station in Oost-Souburg en op de plaats delict naast de Vlissingseweg is omstreeks 19.00 uur afgerond. Het treinverkeer kon op datzelfde moment weer volgens dienstregeling rijden.

Zie ook:
- Steekpartij station Oost-Souburg


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marjoleintje (5-3-2015 om 23:11)
enkele goederen?dat riekt naar poep dat deugt niet smerig zaakje aan de gang 14 jaar ?
bramd (4-3-2015 om 02:58)
Alles goed en wel, maar wie is de dader? Is die zo schoon dan? Gezien de reactie's schijnbaar wel !! Natuurlijk moet een joch van 14 niet handelen in sieraden, daar zit altijd een luchtje aan, maar hem vervolgens proberen neer te steken vind ik toch een grotere misdaad. Hoop oprecht dat de dader gevonden wordt, die is misschien nog te redden, alhoewel...............smerig zaakje.
sonja (2-3-2015 om 12:18)
Is toch geen zuivere koffie, als jij uit Rijswijk op zondagmiddag handel komt drijven in OS, jongere wou zeker niet bekend worden, gezien zijn reactie. Kan het mis hebben, maar lijkt mij dat hier sprake is van duister handel. Crimineeltjes onderling?
moeder (2-3-2015 om 11:31)
Wat een stomme zet weer, moet dan via zijn Facebook toch te vinden zijn met wie ie contact heeft gehad en dan nog maar 14 jaar, met de trein vanuit Rijswijk. Als er iemand een uurtje vermist wordt is er al burgeralert en dit gebeurt met een minderjarige, zijn ouders??? Gaan die er zomaar vanuit dat ie dicht bij huis is en de spullen moeten dan toch wel aardig wat opbrengen als je ze met de trein zelf aflevert. Lesje weer voor anderen. Zo jong nog!!!
Erik (2-3-2015 om 11:11)
Wat doet een 14 jarige uit een andere stad ( 100-en kilomters verder) uberhaupt in Souburg voor wat lijkt een louche handeltje? Een tas met o.a. sieraden, dat lijkt me geen zuivere koffie. Als je op een legale wijze iets wil verkopen dan doe je dat via prikborden van je provider, Marktplaats en dergelijke. Maar in de trein naar een "afspraak" paar 100 kilomter verder, en dan afspreken bij een brug.... ? vragen om moeilijkheden. Zou me niks verbazen als hier meer achterzit wat het daglicht niet kan verdragen...... ;-)
mario (2-3-2015 om 08:54)
Een jongen van 14 jaar die sieraden aanbied, is dat niet een beetje vreemd? Deze deal is blijkbaar niet goed verlopen, dat is het risico. Ik hoop dat hij snel opknapt van deze actie.Waar facebook toch al niet goed voor is he!
Cookie-instellingen beheren