Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gezochte man liquidatie meldt zich

Toegevoegd: 02-03-2015, 12.31 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De 55-jarige Vlissinger waarnaar de politie op zoek was vanwege de liquidatie op Gintas Macionis uit Huijbergen in februari vorig jaar is terecht. De man heeft zich bij de politie gemeld. Dat is zojuist naar buiten gebracht.

In verband met de liquidatie vond vorige week een grote politieactie plaats in Amsterdam, West-Brabant en Zeeland. Vrijdag werden 15 geplande doorzoekingen gedaan. Later werden nog drie voorzoekingen uitgevoerd. Er werden drie personen opgepakt.

Eén van de aangehouden verdachten is een 40-jarige Amsterdammer. Hij zou opdracht hebben gegeven tot de moord op Gintas Macionis, de man die in Huijbergen werd doodgeschoten.Volgens de politie werd in Oost-Souburg een 67-jarige man uit die plaats opgepakt. Hij wordt verdacht van lidmaatschap aan een criminele organisatie. Hetzelfde geldt voor de andere persoon die werd aangehouden.

Eerdere arrestaties
Tijdens het onderzoek naar de liquidatie werden al eerder arrestaties verricht. Op dinsdagochtend 7 oktober 2014 werd een doorbraak bereikt met de aanhouding van drie verdachten. Het gaat om mannen met een Balkan-achtergrond. Het ging om een 34-jarige man uit Zierikzee, een 39-jarige man uit Vlissingen en een 31-jarige gedetineerde.
 
Op donderdag 9 oktober 2014 werd bekend dat men ook een vierde verdachte op het oog had: een 24-jarige Kroatische man die in Duitsland in hechtenis zat. Op maandag 12 januari 2015 vond in de rechtbank in Breda een regiezitting plaats. Daarbij werd duidelijk dat de vier verdachten door het Openbaar Ministerie als helpers bij en uitvoerders van de liquidatie van Macionis worden beschouwd.

Zie ook:
- 'Verband twee organisaties bij liquidatie' (27-02-2015)
Grote politieactie in Zeeland en Brabant (27-02-2015)
Vierde verdachte liquidatie Huijbergen (09-10-2014)
Zeeuwen opgepakt voor liquidatie (07-10-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frisk (2-3-2015 om 12:52)
Het hele zooitje het land uitkieperen en ooit meer binnenlaten. Helaas zijn we europa dus hun recht is vrij te mogen reizen zonder documenten te hoeven tonen. En wat moet u als u eens door de stad fietst ? In terneuzen wil winkelen ? Of willekeurig u gevraagd wordt u te identificeren zonder enkele reden ? Ondertussen wordt bij yerseke heel het dorp aangehouden en doorgelicht zgn op zoek naar zware criminaliteit. Alsof ze niet weten waar het vandaan komt en waarom.
Cookie-instellingen beheren