Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mariniers onderscheiden voor hulp op A58

Toegevoegd: 04-03-2015, 14.16 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Twaalf militairen hebben vandaag het nieuwe Erekoord van de Koninklijke Marine uit handen van Commandant Zeestrijdkrachten, luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk ontvangen. Het Erekoord van de Koninklijke Marine is een bijzondere onderscheiding voor het redden van mensenlevens buiten hun werk. Dit loopt uiteen van het redden van drenkelingen tot het reanimeren van verkeersslachtoffers.

Gedecoreerd worden vier militairen van de vloot en acht van het Korps Mariniers. Zij kwamen mensen te hulp in acute noodsituaties bijvoorbeeld tijdens de mist ongevallen op de A58. Het optreden van deze militairen had niet direct te maken met hun werk en is daarom van bijzondere betekenis.

De nieuwe onderscheiding kan worden toegekend aan militairen en burgers in actieve dienst bij de Koninklijke Marine. Het erekoord is bedoeld voor degene die op zeer bijzondere wijze, buiten gevechtsomstandigheden, loffelijk en levensreddend handelt. Dit past bij het opvallende karakter van het optreden buiten het ‘normale werk’ van de betrokken militairen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
stelletje jankerds (6-3-2015 om 11:59)
Wat een stelletje haters hier zeg, bang dat je iets tekort komt? Iemand wordt beloond voor hulp, maar een ander is jaloers. Zielig hoor. Deze mariniers worden gedrillt om in zulke situaties het hoofd koel te houden en de hulp te bieden die zij in hun werk geleerd hebben. Ik walg van mensen die beginnen te zeuren over wanneer zij iets krijgen. Je bent niets dan een azijnpisser. Ik ben trots op deze kanjers, en gun jullie van harte het lintje!
Jose (5-3-2015 om 22:32)
Iedereen klaar met mopperen? Gaan we weer over tot de orde van de dag.
liever niet bekend ! Maar zonder schuld gevoel (5-3-2015 om 19:38)
trots op deze soldaten ! maar voor deze dag verdienen er meer mensen een lintje. Ambulance medewerkers met hun geweldig goede prestatie wat waren deze in de weer. ook de sleep diensten die snel alles met eigen gevaar weg haalde zodat hulp weer beter te plaatsen kon. en alle gewone burgers. die rond gingen vragen en hulp boden. verzamelde dekens en verband dozen. heb ook hier en daar ook geholpen. was verschrikkelijk zal de gebeurtenis nooit meer vergeten. en deed dit omdat het moest. en ga niet lopen janken over een stom lintje. een lintje wat niets zegt en goedmaakt. liefst had ik er niet tussen gezeten.
Nans (5-3-2015 om 10:39)
Misschien een mooi gebaar, maar een klap in het gezicht voor hulpverleners, beroeps of niet, die nu nog door deze gebeurtenis op de A58 met psychische klachten thuis zitten...
dorpsbewoner (5-3-2015 om 07:46)
Staat er eens een keer een positief artikel; dan lopen er een stel jaloerse 'azijnpissers' te zeiken!.....
Dennis (4-3-2015 om 18:53)
Wat een stelletje zeurpieten zeg. Dat iets wordt gezien als je burgerplicht betekend niet dat het ook gebeurd. In tegendeel, vaak zat zijn er genoeg omstanders, maar wordt het slachtoffer niet geholpen. Zelfs een belletje naar 112 is voor veel mensen al teveel werk, die zijn te druk bezig om een foto op facebook te zetten. Binnen de krijgsmacht bestaan hier onderscheidingen voor en daar hebben deze militairen dus alle recht op. Burgers krijgen vaak een onderscheiding of oorkonde van de burgemeester en ook dat is bij dit ongeluk voorgekomen.
Cookie-instellingen beheren