Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Eikenhoutdieven op heterdaad betrapt

Toegevoegd: 04-03-2015, 14.29 uur
Door: Rolf de Feijter

AXEL - Afgelopen nacht zijn in Axel twee mannen door inspecteurs van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland op heterdaad betrapt bij het stelen van eikenhout.

De mannen, beiden 36 jaar, uit de gemeente Terneuzen waren aan de Justaasweg met een kettingzaag boomstammen aan het zagen. Staatsbosbeheer had de boomstammen daar opgeslagen voor transport. De RUD-inspecteurs en de politie troffen later nog meer hout aan bij de woning van een van de mannen. Daar werd nog eens 3000 kilo vers gezaagd eikenhout aangetroffen. Dit hout hadden beide mannen een week eerder weggenomen op dezelfde locatie.

De mannen zijn op het politiebureau verhoord en tegen hen is proces-verbaal op gemaakt.
Het gezaagde eikenhout is door de inspecteurs in beslag genomen. Staatsbosbeheer doet aangifte van diefstal van het hout.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wesley (5-3-2015 om 10:19)
Met een kettingzaag klein zagen is misschien een beetje overdreven ja, maar als er stronken langs de openbare weg liggen is het toch 'openbaar'? Als dit niet mee genomen mag worden moet er dan niet een hekwerk omheen gezet worden??
Cookie-instellingen beheren