Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 99 km

Controle binnenstad Goes werpt vruchten af

Toegevoegd: 10-03-2015, 16.01 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - Agenten en opsporingsambtenaren van de gemeente Goes hebben de afgelopen twee weken verscherpte controles gehouden in de binnenstad. Zij deden dat om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid in de binnenstad te verbeteren. Agenten schreven in totaal 86 bekeuringen uit.

Politie en gemeente kregen van winkeliers en winkelend publiek diverse klachten over de verkeersveiligheid en bereikbaarheid in het centrum van Goes. Het blijkt dat steeds meer verkeer door de binnenstad rijdt, waarbij het verkeersverbod genegeerd wordt. Hierbij is duidelijk geworden dat bestuurders niet in het bezit zijn van een vergunning of deze verkeerd gebruiken. Ook het feit dat er nog altijd veel fietsers door het voetgangersgebied rijden, was aanleiding om de controles aan te scherpen.

De controles richten zich op het verkeersverbod tussen 11.00 en 18.00 uur in het voetgangersgebied in de binnenstad. Op donderdagavond geldt dit verbod van 11.00 tot 21.00 uur. Het aantal overtredingen neemt af. Toch blijven Gemeente en politie de komende tijd extra controleren.

Zie ook:
- Weer bekeuringen in centrum Goes (27-02-2015)
Bijna 40 bekeuringen in centrum Goes (26-02-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goes-Zuid (10-3-2015 om 16:14)
Ik dacht dat de politie ging staken en alleen nog bij ernstige verstoringen van de openbare orde een bekeuring ging uitschrijven? Andere feiten zouden er met een waarschuwing vanaf komen. Lekkere samenwerking dan! Blijf maar lekker uitschrijven overigens, het enigste doel is geld binnen harken want een ieder weet dat wanneer de controles verdwijnen er gewoon weer gefietst wordt door de binnenstad. Wat in mijn ogen geen probleem is wanneer fietsers rekening houden met winkelend publiek.
Cookie-instellingen beheren