Duwbak lek gestoten bij Hansweert

Toegevoegd: 20-04-2006, 15.06 uur

Door: Provinciale Zeeuwse Courant & Roland de Jong

HANSWEERT - Een duwbak is vanmorgen vroeg lek gestoten bij het invaren van de monding van het Kanaal door Zuid-Beveland, bij Hansweert.

Het transport waarvan de duwbak deel uitmaakte, de duwboot Po met twee duwbakken, liep op de westelijke strekdam van de kanaalmonding. Bergingsbedrijf Polderman heeft de lek geslagen duwbak ternauwernood boven water kunnen houden door pompen in te zetten en het snel losgekoppelde gevaarte tegen de kant te zetten, ter hoogte van het praathuisje van Hansweert.

Het met 2.700 ton kolengruis geladen vaartuig wordt momenteel gelost. De duwbakcombinatie kwam uit Terneuzen. De oorzaak van het ongeval is tot op heden niet bekend. De Westerschelde bij Hansweert staat erom bekend dat er een gevaarlijke dwarsstroming kan staan.

Het scheepvaartverkeer moet het gevaarte voorzichtig passeren.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750