Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 35 km

Oplichter ruilt 'goud' voor benzine

Toegevoegd: 14-03-2015, 13.03 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In de omgeving van de Tractaatweg in Terneuzen is richting de grensovergang Zelzate weer een oplichter actief. Deze probeert mensen te laten betalen voor zijn benzine in ruil voor 'goud'. Dat meldt de politie Zeeland-West-Brabant.

De oplichter staat volgens de politie op parkeerplaatsen langs de route en gebaart voorbijgangers te stoppen omdat hij kennelijk hulp nodig heeft. "Wie hierop ingaat krijgt in gebrekkig Duits het verhaal voorgeschoteld dat de man geld nodig heeft voor benzine omdat zijn creditcard en pinpas geblokkeerd zijn. In ruil daarvoor biedt hij gouden (nep)sieraden en een mobiele telefoon aan. De verdachte ziet er keurig verzorgd uit en heeft een uitstraling van een 'directeur'. Om dit beeld te versterken rijdt hij rond in een grijze Mercedes met een vermoedelijk Engelse kentekenplaat", aldus een woordvoerder.

Vanuit heel Nederland krijgt de politie regelmatig meldingen binnen van dit soort oplichtingspraktijken. Dikwijls wordt in duo's gewerkt van man en vrouw. Soms heeft de vrouw een baby of jong kind in de armen. Meestal zijn de mannen behangen met 'gouden' kettingen en andere sieraden. Ze rijden vrijwel altijd in een dure Audi of Mercedes. "Ga dus nooit in op de smoesjes van personen die verklaren sieraden te willen ruilen tegen geld voor benzine", zo zegt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tommy (15-3-2015 om 11:04)
@Piet @Willem Deze oplichters maken misbruik van bereidwillige mensen die stoppen om hulp te verlenen. Juist goed van de politie om dit bekend te maken.
Hans (14-3-2015 om 19:01)
Helemaal met Piet eens! Vorig jaar ook meegemaakt bij de rondweg Koudekerke Tegen de Duits sprekende man gezegd dat, als je zo'n auto kan rijden je de ANWB (adac) ook wel kan inschakelen! En vertrouwde het ook al niet met het aanbieden van zijn (gouden) ring. Beetje vreemd allemaal.
willem (14-3-2015 om 18:51)
Inderdaad eigen schuld schijnbaar toch noodzaak dat het vermeldt word zeker in deze tijd moet er toch glijk lampje gaan branden
Piet (14-3-2015 om 15:42)
De politie zou dit niet eens bekend moeten maken. Dat mensen die hier intrappen, is hun eigen stomme schuld.
Cookie-instellingen beheren