Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 35 km

Veel rook bij brand 's-Heerenhoek

Toegevoegd: 14-03-2015, 17.28 uur - Update: 15-03-2015, 12.50 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEERENHOEK - Op een bedrijfsterrein in 's-Heerenhoek is zaterdag aan het einde van de middag een flinke brand uitgebroken. Er kwam aanvankelijk veel rook vrij maar inmiddels is de hoeveelheid afgenomen.

De brand is uitslaand geweest en woedt aan de Cingeldijk. De brandweer werd rond 17.20 uur opgeroepen nadat iemand had opgemerkt dat er dikke zwarte rookwolken vanaf het terrein kwamen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland woedt de brand in enkele leegstaande loodsen. Er is geen sprake van slachtoffers. De brandweer roept het aanwezige publiek op om uit de rook te blijven. 

Brandweerploegen uit Borssele, Ovezande en Nieuwdorp zijn ingezet om te blussen. Het gaat om twee tankautospuiten en een schuimblusvoertuig. Rond 17.45 uur is ook nog een laderwagen uit Goes ter plekke gestuurd. Het schuimblusvoertuig kon toen echter wel weer inrukken. Dit voertuig was opgeroepen omdat er mogelijk een olievat in één van de loodsen zou staan maar de inzet bleek niet nodig.

AMAC
De brand woedt op het terrein van het voormalige AMAC. Dit wordt al jaren niet meer gebruikt. De aanwezige loodsen zouden worden gesloopt maar de bouw van nieuwe woningen op het vier hectare grote terrein werd uitgesteld en de loodsen staan er daarom vervallen bij.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Jongens verantwoordelijk voor brand (15-03-2015)


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (3-12-2016 om 23:29)
De eigenaar is allang failliet en niemand wil er schijnbaar bouwen en eerst slopen op eigen kosten
Nelis Jan (1-12-2016 om 18:53)
Wat heeft het inmiddels gekost aan kosten voor de brandweerkorpsen. Maak het nou eindelijk eens met de grond gelijk! Of gaat het weer om asbesthoudende dakplaten. En niemand heeft zin om het te betalen?
Kaas (14-3-2015 om 21:55)
Het begint op te vallen, elke keer als er een paar gebouwen in het Zeeuwse nieuws komen, een paar dagen later staan ze in de brand.
watergeus (14-3-2015 om 20:06)
Nu pas hier kon je op wachten
Henk (14-3-2015 om 18:54)
Aan deze brand zit een luchtje! laten we hopen dat als het aangestoken is dat ze de daders snel pakken!
een bewoner (14-3-2015 om 17:52)
Eindelijk een kans om de boel plat te krijgen, bellen ze de brandweer. Helaas ik zal nog lange tijd tegen die zooi aan moeten kijken. Of zou er nu toch iets meer gebeuren dan alleen de dakplaten eraf halen?
Cookie-instellingen beheren