Weerbericht:
Vanochtend regen, 's middags droger. In de middag en avond veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

'TBS verkrachter meisje (8) verlengen'

Toegevoegd: 16-03-2015, 16.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag de rechtbank verzocht de tbs, die de 34-jarige Marco van der B. uit Sluiskil in mei 2000 werd opgelegd, met één jaar te verlengen en de dwangverpleging voorwaardelijk te beëindigen.

Van der B. werd destijds veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten van een 8-jarig meisje, een poging tot verkrachting en het plegen van ontucht. Begin oktober 1999 lokte Van der B. het meisje mee en verkrachtte haar in de bosjes. Haar kleren legde hij enkele meters verder, zodat het meisje volledig overstuur en naakt naar huis toe rende.

Kort daarna probeerde hij in Hulst een eveneens jong meisje te verkrachten. Door haar gegil kwamen er omstanders aanlopen en Van der B. nam de benen. Enkele maanden daarvoor probeerde Van der B. eveneens in Terneuzen een 9-jarig meisje aan te randen. Een oplettende buurvrouw betrapte hem en opnieuw koos hij het hazenpad.

Van der B. woont inmiddels al geruime tijd buiten de kliniek in de Randstad. Volgens de gedragsdeskundigen voldoet Van der B. 'aan de criteria voor pedofiel'. Hijzelf denkt daar beduidend anders over. Ook vinden de deskundigen dat hij onder een strak regime moet worden begeleid

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dingo (18-3-2015 om 14:38)
Wat hij denkt daar beduidend anders over dus alarmbellen hij gaat het weer opnieuw doen. Zulk ongedierte die een kind een normaal leven ontnemen horen onder de graszoden ipv erboven. Het is afwachten tot hij weer opnieuw toeslaat. Wat kost zo'n rat de maatschappij????
Andre (16-3-2015 om 18:58)
Gegarandeerd dat ik hem dood had gemaakt als hij mij dochter had gepakt, dan ook maar de bak in.
Albert (16-3-2015 om 18:49)
''Volgens de gedragsdeskundigen voldoet Van der B. 'aan de criteria voor pedofiel'. Hijzelf denkt daar beduidend anders over'' Hij verkracht een meisje en doet ene poging om nog twee meisjes te verkrachten allen onder de 10 jaar en hij vindt zichzelf geen pedofiel??? Als hijzelf het probleem niet eens inziet dan hoort hij niet buiten de kliniek te zitten maar erin. En wat mij betreft nog heel lang.
pedohater! (16-3-2015 om 18:23)
Die vuile rat mag nooit meer vrij! Zou willen weten dan waar hij gaat wonen! Dan is hij de mijne!! Smerige pedo!
Niek (16-3-2015 om 17:59)
3x in de fout! Dit risico mogen we meisjes niet aandoen. Opruimen die vent.
ingrid (16-3-2015 om 17:41)
Hoezo 1jaar verlengen? Die meisjes hebben levenslang !!