www.hvzeeland.nl

'TBS verkrachter meisje (8) verlengen'

Toegevoegd: 16-03-2015, 16.20 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag de rechtbank verzocht de tbs, die de 34-jarige Marco van der B. uit Sluiskil in mei 2000 werd opgelegd, met één jaar te verlengen en de dwangverpleging voorwaardelijk te beëindigen.

Van der B. werd destijds veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten van een 8-jarig meisje, een poging tot verkrachting en het plegen van ontucht. Begin oktober 1999 lokte Van der B. het meisje mee en verkrachtte haar in de bosjes. Haar kleren legde hij enkele meters verder, zodat het meisje volledig overstuur en naakt naar huis toe rende.

Kort daarna probeerde hij in Hulst een eveneens jong meisje te verkrachten. Door haar gegil kwamen er omstanders aanlopen en Van der B. nam de benen. Enkele maanden daarvoor probeerde Van der B. eveneens in Terneuzen een 9-jarig meisje aan te randen. Een oplettende buurvrouw betrapte hem en opnieuw koos hij het hazenpad.

Van der B. woont inmiddels al geruime tijd buiten de kliniek in de Randstad. Volgens de gedragsdeskundigen voldoet Van der B. 'aan de criteria voor pedofiel'. Hijzelf denkt daar beduidend anders over. Ook vinden de deskundigen dat hij onder een strak regime moet worden begeleid

Uitspraak over twee weken.