Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 35 km

Wietkwekerijen in Rilland en Yerseke

Toegevoegd: 19-03-2015, 15.18 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - Woensdag trof de politie tijdens een hennepruimdag in twee woningen een hennepkwekerij aan. Eén in de Sichuytdam in Rilland en één in de Fregatstraat in Yerseke. Er zijn geen arrestaties verricht.

Uit onderzoek kwam naar voren dat in beide panden mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Bij het binnentreden van beide woningen bleek dit inderdaad het geval te zijn. In Rilland zijn er 13 planten en in Yerseke 158 planten weggehaald.

Ook bleek dat er in de woning in Yerseke illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Delta stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen.

Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de officier van justitie de kwekerijen laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten inbeslaggenomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Delta zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (20-3-2015 om 14:21)
@niet verslaafd: grote onzin? Hoe komt u erbij. Ik zeg helemaal niks over het wel of niet legaliseren van softdrugs. Ik zeg alleen wat van marleen die de politie hierop aanvalt met suggestieve zaken. Ik ben van mening dat de teelt van softdrugs moet worden gelegaliseerd, de huidige situatie is belachelijk. Dat doet verder niets af aan het feit dat het nu verboden is. Bovendien werd er illegaal stroom afgetapt en 158 planten is ook niet voor eigen gebruik.
niet verslaafd (20-3-2015 om 10:50)
Hele grote onzin Hans, als iedereen nou eens wakker zou worden, dat je met hemp oil zelfs kanker kan genezen en je beter een jointje kan roken als slaapmiddel dan die gore slaapmedicijnen waar de medicijn maffia miljarden aan verdiend. Maar met hele grote hemnep teelt, mogen ze wat mij betreft ook gearresteerd worden, want die doen het voor het grote geld en dat is verwerpelijk.
Hans (20-3-2015 om 09:33)
@marleen: uw reactie zit vol suggestieve opmerkingen. Hoe komt u er bij dat er een deur is ingetrapt? Er zijn niet eens mensen gearresteerd. Je mag geen wiet kweken, ook geen 13 planten. Het doodschieten van mensen is bij de Nederlandse politie zeker niet normaal. Er is uitgebreide rapportage over het aantal keren dat de politie schiet in dit land, en dat is minimaal.
tattooboss (20-3-2015 om 08:20)
@Goed werk, Die opmerking van jou over een wietplantje op de arm tatoeëren snap ik niet. Wat heeft een tattoo nou weer te maken met wiet kweken of troosten... Maar idd aanpakken die lui.
Hans Braak (20-3-2015 om 00:12)
Spectalulair, zo`n inval. Maareh 17 plantjes, waarschijnlijk eigen gebruik, 1200 Watt, geen stroomdiefstal (Rilland) Is dat wel zo crimineel als neergezet wordt ? Ik vindt het onzin !
Goed werk (19-3-2015 om 16:12)
Goed werk van politie toch? Meestal zijn die waardeloze niksnutten die wiet proberen te kweken, niet van die harde werkers. Zo proberen ze het werken te omzeilen, door snel aan geld te komen door die wiet. In vele gevallen zijn zulke lui niet geschikt voor deze maatschappij, en dienen ze opgesloten te worden, liefst in een werkkamp waar geen wietplantjes worden geteeld. Laat ze maar 25 jaar zitten, en werken voor de gemeenschap. Als troost mag er dan wel een wietplantje op de arm worden getatoeëerd, want dat vinden ze vast stoer. Zieke lui
Cookie-instellingen beheren