Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Tilburgse oplichter aangehouden in Hoek

Toegevoegd: 20-03-2015, 14.48 uur
Door: Rolf de Feijter

HOEK - Donderdagmiddag is in de Irisstraat in Hoek een man aangehouden omdat hij een oudere man had opgelicht met de verkoop van schoenen.

De 67-jarige man uit Tilburg werd rond 13.15 uur aangehouden. Uit politieonderzoek bleek dat hij een 90-jarige man uit Hoek had opgelicht door goedkope schoenen te verkopen voor vele honderden euro's. De Tilburger wist op slinkse wijze de schoenen van de man uit Hoek te beschadigen, waardoor het aannemelijk werd dat zijn slachtoffer uit Hoek aan andere schoenen toe was. Mogelijk is dit slachtoffer vaker door de Tilburger benadeeld. Een familielid, die de financiële zaken voor de man behartigde, kreeg argwaan toen er veel contant geld verdween. Nadat de man donderdag was opgelicht, werd de politie onmiddellijk gebeld. Deze hield de oplichter in de Irisstraat aan.

De aangehouden man reed in een zwarte Chrysler, in de vorm van een kleine bestelauto. In de auto trof de politie minstens 150 paar schoenen aan. Deze zijn in beslag genomen. De man werd voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Daar kreeg hij donderdagavond te horen dat hij langer moet blijven. De man wordt vrijdag gehoord.

Het is bij de politie bekend dat de Tilburger vaker is betrapt voor oplichting. Zij vermoedt dat de man deze praktijken meer toepaste en dat meer mensen, vermoedelijk oudere mensen, slachtoffer zijn geworden van oplichting. Daarom vraagt de politie om mensen die ook slachtoffer zijn geworden contact op te nemen via 0900-8844. Vermeld hierbij zaaksnummer 2015065684.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (21-3-2015 om 07:54)
Wat ben jij een onmens om op 67 jarige leeftijd oudere mensen op te lichten eerst de schoenen van de man van 90 jaar te beschadigen en dan vervolgens dure schoenen te verkopen voor honderden euro wie weet waren ze misschien gestolen, laten ze zijn uitkering van zijn AOW maar een tijdje inhouden,zeer alert van de vrouw wat famielje is om in te grijpen.
Cookie-instellingen beheren