Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 113 km

Inbeslagname goederen bij growshop

Toegevoegd: 21-03-2015, 11.54 uur
De goederen zijn door de politie in beslag genomen.
De goederen zijn door de politie in beslag genomen.
© Foto: Politie
Door: Rolf de Feijter

HEIKANT - Vrijdag heeft de politie in samenwerking met de gemeente Hulst een controle gehouden in de voormalige growshop aan de Julianastraat.

Aanleiding van de controle is de wijziging van de Opiumwet per 1 maart 2015, waardoor handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt strafbaar zijn. Aan deze growshop was voorheen een exploitatievergunning verleend. Door de wetswijziging is deze van rechtswege vervallen.

De growshop was gesloten, er was in eerste instantie ook niemand aanwezig. In het pand werden heel veel goederen aangetroffen, die gebruikt kunnen worden voor de illegale hennepteelt. Omdat ook het voorhanden hebben van deze artikelen strafbaar is, heeft de politie deze goederen in beslag genomen en met twee kleine vrachtauto's afgevoerd.

Rond 15.30 uur verscheen een man, die vertelde dat hij de eigenaar van het bedrijf was en het pand gebruikte om spullen te verkopen. Hij weigerde - ondanks herhaalde verzoeken - om van de spullen afstand te doen. Hierop is hij aangehouden en naar het politiebureau in Terneuzen gebracht. Vrijdagavond is de man gehoord, waarna hij rond 21.30 uur het politiebureau mocht verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hendrik (23-3-2015 om 18:23)
alleen de hobby kwekers met 5 plantjes en growshops zijn de duppen van dezen wet de grootten jongens in dit wereldje gaan toch wel door zei haalden hun spullen al lang niet meer bij een growshop maar bij de groothandel. Ik weet niet waar dit land mee bezig is snappen jullie het nog ik niet Wiet is nu legaler in Amerika dan in Nederland
Marcel (22-3-2015 om 18:00)
Begin dan ook maar met het aanklagen van Evides en Deltapruts. Die leveren de hoofdbestanddelen... Er zijn ook kwekers die niet illegaal aftappen dus zijn ze ook medeschuldig aan ''het vergemakkelijken van''.
Antonio (22-3-2015 om 11:45)
Geef nou niet zomaar de Politie overal de schuld van. DE Politie is enkel en alleen een uitvoerings instantie. Alles wat die jongens en meisjes doen, gaat altijd in opdracht van een meerdere. (Officier van Justitie, Gemeente enz enz)
JK (21-3-2015 om 19:58)
Een growshop die waarschijnlijk dus vanwegen de gewijzigde wetgeving gesloten was en nog wat oude restvoorraad had, als ik dit zo inschat... Is er geen soort overgangsregeling zodat deze voorheen legale growshop op fatsoenlijke wijze zijn bedrijf kan beeindigen ?
Jac (21-3-2015 om 19:52)
Met deze redenering kunnen ze de Groenrijk en de Intratuin ook wel sluiten.
wim (21-3-2015 om 19:14)
De nieuwe wet is bij een ieder bekend die daar met te maken heeft weer een prima optreden van politie en gemeente ik ben heel gelukkig met de nieuwe wet die ingegaan is per 1 maart opruimen die ellende die je bijna dagelijks leest en het illegaal aftappen van de elektra voorbij is
Cookie-instellingen beheren